Categorie: Economic

Creativitatea copiilor are avantajul de a nu se lovi de problemele oamenilor mari. Aceasta se manifestă liber, fără bariere, și naște rezultate surprinzătoare, minunate, uneori chiar fantastice. Uneori, aceasta se afișează pe suprafețe pe care nu le dorești pline de culorile și formele care se nasc în imaginația celor mici. De aceea, dacă vreți să canalizați creativitatea celor mici într-un spațiu controlat, vă oferim 10 idei pentru copiii care vor să deseneze la orice oră din zi.

 

Partea bună este că nu trebuie să faceți sau să investiți în multe lucruri. Creioane, vopseluri sau acuarele, fișe de colorat, coli sau caiete sunt lucruri pe care cel mai probabil le aveți deja la dispoziție. Iar aceste lucruri fac următoarele idei mult mai ușor de pus în practică.

Zentangle

Dacă nu sunteți familiarizat cu desenul Zentangle, este o metodă care se concentrează pe un model structurat repetat pentru a aduce artistului un sentiment de relaxare, care poate fi deosebit de benefic pentru copii. În timp ce un fundal în acuarelă ajută la apariția acestor inimi cu modele, puteți renunța cu ușurință la orice pictură din acest proiect și să simplificați într-un desen alb-negru (și eliminați curățarea murdăriei) sau puteți folosi creioane sau markere pentru a colora în forme. Există o mulțime de resurse online pentru a vă ajuta să începeți cu arta Zentangle.

Doodles

Dacă sunteți în căutarea unui proiect de desen super simplu, care să-i păstreze și pe micii artiști distrați ore în șir, încercați această artă inteligentă a doodle-ului. Provocați copiii să creeze o mâzgălitură (sau vârtej) cu o singură linie folosind un marker negru gros, apoi umpleți fiecare formă creată organic cu o culoare, textură sau model diferit.

Un corp uman format din părți diferite

Puteți imprima un șablon pentru a începe acest desen de grup, dar și plierea unei foi de hârtie simplă funcționează foarte bine. Încurajați-i pe copii să fie cât mai creativ, pentru a veni cu personaje cu adevărat surprinzătoare.

Iluzii optice

Pentru a ajuta micii artiști să înțeleagă cum să creeze artă tridimensională, învățați-i această tehnică simplă de iluzie optică. Pentru a realiza cu adevărat acel efect dinamic, care arată în mișcare, asigurați-vă că întunecați fiecare culoare la margini (aceasta este o activitate excelentă pentru a sublinia importanța umbrelor și a luminilor în desen).

Desen observațional

Una dintre lecțiile minunate în crearea de desene realiste este să desenezi ceea ce vezi, spre deosebire de cum crezi că arată un subiect. Faceți un aranjament de moartă (sau mai bine, cereți-le micilor artiști să conceapă propria scenă pentru a desena și încurajați-i să deseneze prin observație. Aceasta este o activitate excelentă pentru a face desene temporizate: încercați o schiță rapidă în trei minute, o a doua schiță în zece și un desen terminat într-o oră.

Desenul conturului “în orb”

Această activitate poate fi un pic frustrantă la început, dar practicarea desenului contur în orb este de fapt destul de benefic pentru artiștii începători - poate ajuta la determinarea oricăror concepții greșite, în special în portretizare. Luați în considerare transformarea acestei activități într-un joc, făcând o a doua persoană să ghicească subiectul pe care artistul nevăzător încearcă să-l deseneze.

Hașurări și zgârieturi în culorile curcubeului

Folosind doar creioane simple, copiii pot crea artă originală prin hașurare. Cel mai bine este să folosiți o foaie groasă de hârtie de desen pentru această activitate; va trebui să facă față la până la două straturi de creion și o zgârietură pe care o poate face cu o agrafă.

Desenul în perspectivă

Acest desen distractiv arată impresionant după ce este terminat, dar este de fapt destul de simplu de realizat. Asigurați-vă că aveți o riglă la îndemână - trucul pentru a obține o iluzie de perspectivă într-un punct sunt perfect linii drepte. Pentru o provocare distractivă, cereți copiilor să scrie un cuvânt (sau numele lor) folosind perspectiva cu un singur punct în loc să creeze forme aleatorii.

Contururi creative ale mâinilor

La ani lumină distanță de simplul contur pe care toată lumea poate să îl facă, aceste idei inteligente de urmărire îi vor ajuta pe copii să își dezvolte creativitatea. De la umplerea cu un model de mână până la crearea unei iluzii optice, un astfel de contur este șablonul perfect pentru un desen imaginativ.

Desenatul cu ajutorul stickerelor

Puneți-i pe copii să selecteze o foaie de autocolante, să le așeze la întâmplare pe o foaie goală de hârtie și să deseneze pentru a finaliza scena. Odată ce micul tău ilustrator a terminat de desenat, îndeamnă-l să scrie și o poveste corespunzătoare.

Multe dintre aceste idei erau “la modă” atunci când părinții care citesc acum acest articol erau copii. De aceea, atunci când cumpărați creioane, acuarele, fișe de colorat și caiete, puteți lua în calcul opțiunea de a cumpăra și pentru dumneavoastră și să exersați lângă cei mici.

Back To Top