Categorie: Economic

Ministerul Economiei marchează o premieră la nivel național. Instituția a publicat, joi, toate contractele încheiate, cu valori peste 5.000 de euro. Următorul par, anunță ministrul Claudiu Năsui, este ca nicio factură să nu mai poată fi făcută fără publicarea contractului aferent.

 

“În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toți contribuabilii. Niciodată până acum un minister nu a făcut o platformă publică în care să apară toate contractele sale. O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fi ușor de găsit de oricine este interesat.

Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei și o găsiți la acest link”, a spus acesta. 

Năsui a mai anunțat că “procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeți dacă se verifică”.

“Am atras multă animozitate prin refuzul de a semna «ca primarul» tot felul de contracte aduse pe ultima sută de metri. Nu am venit aici să-mi fac prieteni. Am venit aici să sprijin mediul de afaceri autentic (care nu există doar grație contractelor cu statul) și să opresc căpușarea banului public. Fix asta voi face, oricare ar fi consecințele. Cu mai multă transparență fiecare cetățean, fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodată să vadă problemele sistemului și să propună soluții”, consideră Claudiu Năsui, ministrul Economiei.

Back To Top