Categorie: Economic

Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, a anunțat noile estimări ale forurilor europene pentru evoluția economiei românești, în următoarea perioadă.

“Veștile bune pentru țara noastră vin astăzi de la Comisia Europeană, care a revizuit pozitiv, așa cum anticipam, prognoza de creștere pentru România în anul 2021, la 5,1%. Prognoza de creștere de 5,1% plasează România pe locul 3 în UE, după Spania și Franța.

Totodată, CE estimează un avans de 4,9% pentru economia țării noastre în anul 2022, în condițiile în care prognozele anterioare indicau o creștere de numai 3,8% pentru 2021 și 4% pentru 2022”, a anunțat ministrul.

Mesajul acesta se încheie, însă, ca și precedentele, cu un îndemn la prudență și accent pe control asupra veniturilor și cheltuielilor. “Toate aceste semnale pozitive sunt extraordinar de îmbucurătoare, însă reiterez apelul la prudență. Trebuie să menținem ritmul record al investițiilor publice, concomitent cu controlul cheltuielilor bugetare pentru ca România să înregistreze o creștere economică sustenabilă”, a mai transmis Alexandru Nazare.

Back To Top