Categorie: Economic

Nu putem vorbi despre o bucătărie completa fără a discuta puțin despre robotul de bucătărie. Acesta a apărut în anul 1946 și, de atunci, ne ajută la prepararea diverselor produse cu mai puțin efort și într-un timp mai scurt. De-a lungul vremii, i-au fost aduse numeroase îmbunătățiri și și-a făcut loc în orice bucătărie.

În cadrul acestui articol vei afla toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege robotul de bucătărie potrivit pentru tine.

Robotul de bucătărie poate fi găsit în diferite mărimi, în ceea ce privește capacitatea de procesare, și poate avea o multitudine de funcții foarte utile.

Acest aparat este multifuncțional și înglobează caracteristicile altor ustensile precum mixer, râșniță, blender, răzătoare, storcător de fructe  etc.

Pentru a alege robotul de bucătărie potrivit pentru tine trebuie să ții cont de modul și scopul în care vrei să îl utilizezi. Mai jos vei găsi principalele funcții pe care le vei regăsi la un robot de bucătărie.

Vom începe această listă cu funcția de tocat și mărunțit. Este una din cele mai importante funcții și este întâlnită la majoritatea aparatelor de acest tip. În funcție de lamele acestuia și de putere, ne poate ajuta cu tocarea unei game largi de alimente, de la legume și fructe până la alimente tari, precum nuci și ciocolată. Pe lângă această funcție unii roboți au și lame speciale, pentru feliere sau răzătoare, care pot fi schimbate în funcție de necesități.

O altă funcție utilă, în special dimineața, este cea de râșnire, pentru că astfel robotul de bucătărie ne ajută sa bem o cafea proaspăt măcinată.

O utilitate foarte întâlnită a robotului de bucătărie este cea a storcătorului de fructe, ideală pentru a obține sucuri naturale din fructe si legume.

Nu în ultimul rând, există funcția de amestec ingrediente care este foarte utilă în prepararea rapidă a sosurilor și a supelor cremă.

Tot în procesul de alegere a robotului de bucătărie potrivit pentru tine mai trebuie să ții cont și de alte aspecte care acestea pot influența nu numai prețul, dar și eficiența lui.

Printre aceste aspecte putem enumera următoarele:

  • Puterea motorului este un criteriu foarte important de care ar trebui să ții cont. Dacă ai în plan să folosești robotul de bucătărie la mai multe operațiuni, ar trebui sa alegi un aparat cu o putere între 700W și 800W.
  • Accesoriile incluse reprezintă una din cele mai evidente diferențe între diferitele modele. Acestea pot însemna vase de diferite dimensiuni, lame si discuri de tăiere pentru o varietate mai mare de utilizări, palete pentru mixer etc.
  • Bolul de alimentare trebuie să fie cât mai încăpător, astfel încât să poți introduce produsele cu ușurință, fără a fi nevoit să le mărunțești în prealabil.
  • Nivelul de zgomot variază de la un producător la altul, însă poți alege un model cu un număr cuprins între 70 si 75 db, dacă îți dorești un robot de bucătărie mai silențios.
  • Capacitatea recipientelor este de asemenea o funcție importantă. Trebuie să fie suficient de mari pentru a produce cantitatea dorită dintr-o singură utilizare fără a fi nevoit să repeți procesul de mai multe ori. Ca și exemplu, pentru funcția storcătorului de fructe, ar trebui ca acesta să fie suficient de mare pentru a putea prepara 3-4 pahare la o utilizare.

Pentru a te bucura cât mai mult de utilitatea robotului de bucătărie este important să respecți indicațiile producătorului. Pe lângă aceste recomandări este bine să ai în vedere și următoarele sfaturi:

  • Lasă motorul să se răcească. Este indicat să faci mici pauze când îl folosești, mai ales daca ai de gând să îl utilizezi pentru o perioada mai lungă. O utilizare mai agresivă va suprasolicita motorul și într-un final va duce la stricarea acestuia.
  • Respectă cantitatea maximă de ingrediente deoarece, în caz contrar, vei forța motorul si astfel acele ingrediente nu vor fi procesate suficient de bine sau, la repetări mai dese, vei risca defectarea motorului.

Dacă ești pasionat de gătit, un robot poate fi un partener ideal in bucătărie. Cu ajutorul informațiilor de mai sus poți alege produsul care să ți se potrivească cel mai bine.

Back To Top