Categorie: Economic

IMM-urile înscrise în programul AGRO IMM INVEST au solicitat credite de 4,5 miliarde de lei, până în prezent, mai mult de jumătate dintre ele dorind dă beneficieze de sprijin pentru derularea unor investiții, potrivit informațiilor publicate de ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare.

“3.000 de IMM-uri s-au înscris în platforma www.imminvest.ro, în cadrul subprogramului AGRO IMM INVEST, de la începutul anului. Valoarea totală a creditelor solicitate este de 4,5 miliarde lei, iar mai mult de jumătate dintre acestea (54%) sunt pentru investiții”, a anunțat astăzi oficialul.

Acesta precizează că 28% din valoarea totală a plafonului alocat pentru anul 2021 a fost consumat în primele 45 de zile de la operaționalizarea subprogramului AGRO IMM INVEST. Solicitările de garantare transmise către FNGCIMM însumează 348 de milioane lei, cu o valoare a finanțării de peste 431 de milioane, aferente unui număr de 301 de credite solicitate.

“Prin acordarea finanțărilor pentru beneficiarii înscriși în cadrul subprogramului AGRO IMM INVEST se va asigura continuitatea locurilor de muncă pentru aproximativ 450.000 de angajați”, a precizat Alexandru Nazare.

Back To Top