A expirat termenul pentru conectarea la sistemul ANAF a casaelor de marcate fiscale detinute de marii contribuabili
Categorie: Economic

Termenul pentru conectarea aparatelor de marcat electronice fiscal la sistemul ANAF, în cazul operatori economicilor încadrați în categoria marilor contribuabili, a expirat pe 30 iunie. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, anunță că operațiunea a fost un succes.

“Îi felicit și le mulțumesc contribuabililor mari pentru respectarea termenului de conectare prevăzut. Doar prin intermediul acestor acțiuni vom reuși să ducem la bun sfârșit procesul digitalizării pe care ni l-am asumat. Succesul acestei etape este unul comun și se datorează echipelor de lucru din Ministerul Finanțelor, marilor contribuabili și asociațiilor de profil din România, alături de care am avut o colaborare bună în tot acest demers”, a transmis Alexandru Nazare.

Acesta a subliniat că “platforma tehnică propusă și dezvoltată cu resurse proprii ale Ministerului de Finanțe a fost funcțională pe tot parcursul perioadei de conectare a caselor de marcat pentru marii contribuabili, fără să fie nevoie de intervenții externe, ceea ce demonstrează că nu au existat impedimente de ordin tehnic în procesul de conectare”.

Termenul pentru contribuabilii mici și mijlocii expiră la 30 noiembrie

Cu acest prilej, ministrul a lansat și un apel către contribuabilii mici și mijlocii, să-și conecteze la rândul lor casele de marcat la sistemul informatic al MF-ANAF cât mai curând posibil, pentru a evita aglomerarea anticipată în preajma termenului final, din 30 noiembrie 2021.

Back To Top