Categorie: Economic
evaziune_fiscala_1Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetările în două dosare penale privind administratorii unor societăţi comerciale prahovene, pentru că nu şi-au plătit impozitele, folosind fondurile în alte scopuri. Infracţiunea de reţinere la sursă este foarte des întâlnită în ultima perioadă. Mulţi dintre patroni, confruntându-se cu încasările din ce în ce mai îngreunate, recurg la artificii prin care încearcă să amâne cât mai mult plata la stat, pentru a folosi banii în alte scopuri decât cele reglementate de legea fiscală.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că începând cu data de 20.05.2011, un administrator a reţinut şi nu a virat obligaţii fiscale cu reţinere la sursă, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului fiind de aproximativ 66.000 lei.
Dosarul penal întocmit a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia cu propunerea de trimitere în judecată.

În urma activităţilor desfăşurate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost începută urmărirea penală şi faţă de A. C., administrator al unei societăţi comerciale din Ploieşti.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că A. C. a reţinut în perioada martie 2010-martie 2011 şi nu a virat suma de aproximativ 10 000 lei, reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă.
Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 10 000 lei.

Back To Top