sfaturi astronomi amatori telescop
Categorie: Economic
  • Astronomia poate fi un hobby provocator de care să vă apucați, așa că iată un ghid de observare pentru a vă ajuta să profitați la maximum de acele momente prețioase din spatele noilor dumneavoastră telescoape astronomice.
  • Citiți-le, folosiți-le și adăugați acest ghid de observare la repertoriul dumneavoastră.

Dacă veți folosi aceste sfaturi, vă garantăm că veți deveni un observator mai bun.

ADAPTAȚI-VĂ LA ÎNTUNERIC

Adaptarea la întuneric este procesul prin care ochii își sporesc sensibilitatea la niveluri scăzute de iluminare. În primele 30 de minute, sensibilitatea crește de 10.000 de ori, cu un câștig mic după aceea. Dar o expunere scurtă la lumină puternică anulează temporar această creștere obținută cu greu.

Cât de mult pierdeți din adaptarea la întuneric depinde puțin de intensitate și foarte mult de durata luminii. O singură străfulgerare a unui stroboscop face mai puțin rău decât o lumină puternică care durează o secundă sau mai mult. Noaptea, ochii dvs. sunt cei mai sensibili la lumina roșie, ceea ce înseamnă că, pentru o anumită luminozitate, veți vedea mai mult folosind această culoare. Folosiți o lanternă roșie, reglați-i intensitatea la cel mai mic nivel utilizabil și apoi folosiți-o doar pentru a privi pentru scurt timp obiectul pe care îl luminează.

EVITAȚI OBOSEALA OCHILOR

Faceți pauze scurte în timpul sesiunii de observare prin telescoape astronomice și încercați să faceți exerciții simple pentru ochi la fiecare 20 de minute sau cam așa ceva. De exemplu, tapetați-vă ușor ochii cu palmele și relaxați-vă timp de 60 de secunde. Sau rotiți-vă ochii în sus, în jos, în jurul și dintr-o parte în alta timp de 20 de secunde; apoi relaxați-vă cu ochii închiși timp de alte 30 de secunde înainte de a privi din nou prin telescoape astronomice.

PURTAȚI UN PLASTURE PENTRU OCHI

Mulți observatori amatori își pun un plasture pe ochiul de observator în timp ce își instalează echipamentul. Puneți-l cât mai mult timp posibil înainte de a începe sesiunea. Veți fi răsplătit cu un ochi complet adaptat la întuneric atunci când sunteți gata să începeți să observați prin telescoape astronomice. Apoi, mutați plasturele pe ochiul care nu este de observație atunci când priviți prin ocular. Acest lucru vă permite să țineți ambii ochi deschiși, o tehnică care reduce oboseala ochilor și este valabil și pentru microscoape optice.

NU VĂ ZGÂRCIȚI CU VITAMINA A

O dietă deficitară în vitamina A poate duce la afectarea vederii nocturne. Un aport adecvat de vitamina A din alimente precum ouăle, brânza, ficatul, morcovii și majoritatea legumelor verzi va contribui la asigurarea unei acuitate vizuală corespunzătoare pe timp de noapte.

LĂSAȚI ALCOOLUL ACASĂ

Nu beți și nu conduceți telescoape astronomice dacă vreți să obțineți cele mai bune rezultate din sesiunea de observare. De ce? Alcoolul afectează vederea.

INTERESAȚI-VĂ DE VREME

Unii factori atmosferici indică calitatea sau stabilitatea unei imagini astronomice. O masă de aer mai rece decât solul va produce nori cumulus pufoși și aer instabil, dar de obicei este relativ lipsită de praf. O masă de aer mai caldă decât solul va produce nori stratiformi, ceață sau brumă și va conține cantități abundente de praf, dar imaginile astronomice vor fi mai stabile. Vederea proastă este aproape garantată cel puțin 24 de ore după trecerea unui front (limita dintre masele de aer cald și rece) sau a unei depresiuni (o zonă alungită de presiune scăzută). Vederea poate fi foarte bună în cazul norilor cirrus subțiri în aer, dar contrariul este valabil atunci când norii cirrus înalți se combină cu vânturi transversale la nivel scăzut.

COMBATEȚI FRIGUL

Pentru observarea la temperaturi scăzute, pregătirea este totul. Pregătiți-vă să împachetați. Cea mai mare parte a pierderilor de căldură se produce prin cap, așa că păstrați-l încălzit. De asemenea, căldura se va infiltra în solul rece prin cizme. Încălzitoarele de mâini sunt superbe, dar nu par să dureze niciodată tot timpul specificat pe ambalaj. Păstrați încălzitoarele în buzunarele laterale și introduceți-le și scoateți-le din mănuși pentru o încălzire rapidă. În cele din urmă, îmbrăcați-vă în straturi.

Back To Top