protest scumpire carburanți
Categorie: Economic
  • Guvernul a aprobat, în ședința de joi, susținerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină.
  • Prevederile intră în vigoare în această noapte, însă ele sunt aplicate voluntar de benzinării.
  • Guvernanții anunță verificări în teritoriu, pentru depistarea celor care recurg la acțiuni speculative, în acest context.

Ordonanța de Urgență prevede reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanți, din care 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat şi 25 de bani vor constitui o reducere voluntară ce va fi aplicată de lanţurile de benzinării dacă primească și cei 25 de bani de la stat. ”Mă aştept ca în perioada imediat următoare să văd în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt, în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fie actualizate li să poată să reflecte aceste modificări. Sunt convins că majoritatea lanţurilor de benzinării, dacă nu chiar toate, vor aplica această Ordonanţă şi românii vor beneficia la toate brandurile de la staţiile de benzină de aceste reduceri”, a precizat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Reglementările intră în vigoare la noapte.

”Revânzarea acestor produse achiziţionate în condiţiile OUG reprezintă contravenţie şi se sancţionează de către autorităţi (..)  după cum urmează: 50.000 până la 500.000 de lei amendă, pentru contravenţiile săvârşite de persoanele juridice şi între 5.500 de lei şi 11.000 de lei, pentru contravenţiile săvârşite de persoane fizice”, a punctat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, avertizând că ANPC este pregătită să facă verificări în teren pentru a stabili dacă vor exista situaţii de creştere nejustificată a preţurilor.

În această seară, la nivel național este anunțat un amplu protest al șoferilor, împotriva creșterii prețurilor la carburanți, fenomen resimțit în ultimele săptămâni.

VEZI ȘI: Protest la nivel național, împotriva creșterii prețului la carburanți. Zeci de mii de șoferi amenință cu blocarea benzinăriilor

Back To Top