Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

aurului și argintului
Categorie: Economic

 

• De la începutul anului, aurul și-a pierdut o mare parte din atractivitate.
• Pentru a nu-și pierde valoarea și mai mult, va fi nevoie ca piața aurului să recupereze teren în fața dolarului american.
• Cum evoluează tendințele.

 

După o tendință de amploare la începutul anului, aurul și-a pierdut o mare parte din atractivitate. Cum funcționează piața aurului în raport cu dolarul american?
Când dolarul devine mai scump, aurul, al cărui preț este exprimat în dolari, scade.
Pe de altă parte, atunci când valoarea dolarului scade, oamenii caută aur și alte active de refugiu pentru a se proteja de inflație.

Dar, în contextul în care economiștii și liderii de afaceri încă mai trimit mesaje contradictorii asupra economiei, iar Rezerva Federală continuă să fie concentrată ferm pe combaterea inflației, aurul ar putea să mai aibă de așteptat.

În 2022, prețul aurului a avut de suferit. De obicei, cotația metalului prețios este în creștere atunci când riscurile geopolitice sau inflația cresc, dar de această dată povestea a fost semnificativ diferită, titrează adevarul.ro.

Creșterea puternică a dolarului, determinată atât de problemele economice din străinătate, cât și de așteptările privind creșterea rigidă a ratei Fed, a afectat toate evaluările.

CITEȘTE ȘI: Statistică: De la pensii de 21.000 lei, la cele de 300 de lei

De la începutul anului, prețul aurului a pierdut doar 4%. Totuși, dacă ținem cont de maximul atins în acest an la 2.072 USD în luna martie, aurul a pierdut 15% față de nivelul prezent de 1.757 USD.

Pentru ca aurul să atingă un minim, dolarul trebuie să atingă un vârf, iar randamentele titlurilor de stat din SUA trebuie să scadă sau Fed trebuie, pur și simplu, să-și schimbe retorica de politică monetară.

În același timp, însă, aurul rămâne atractiv pentru statele cu monede slăbite, iar estimările economice indică posibilitatea ca metalul prețios să își reia statutul de refugiu pentru restul lumii odată ce dolarul își va pierde din avânt.

Acest lucru depinde de strategia viitoare a Fed care să pună capăt ciclului de înăsprire sau să-și tempereze poziția pentru a evita o recesiune.

Potrivit Goldman Sachs, dacă va începe recesiunea și Fed va începe să reducă dobânzile, prețurile aurului ar putea vedea o creștere cuprinsă între 18% și 34%.

Un factor care poate ajuta valoarea aurului este cererea fizică încă puternică din țările estice care se pregătesc de sezonul festivalurilor și a nunților (India) și a Anului Nou (China).

Argintul, ca și aurul, este un metal prețios care oferă investitorilor protecție în perioadele de incertitudine economică și politică.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: S-a închis compania Clujana, brand românesc de 111 ani

Back To Top