Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

enel
Categorie: Economic

 

• Grupul Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.
• Enel intenționează să se retragă de pe mai multe piețe, printre care Argentina și Peru, urmând să se concentreze pe Italia și Spania, iar în Australia și Grecia rețelele vor fi administrate cu un partener.

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezenţa sa în şase ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active - care vizează printre altele active din România şi Peru - va fi realizată până la finalul lui 2023, a informat într-un comunicat compania.

Enel, care şi-ar putea vinde de asemenea portofoliul de gaze din Spania, vrea să ajungă la finalul lui 2023 la un nivel al datoriei nete de 51 - 52 miliarde de euro, de la 69 miliarde de euro la finalul lunii septembrie, titrează hotnews.ro.

Enel s-a angajat să recompenseze investitorii cu dividende de 0,43 euro pentru perioada 2023 - 2025, în creştere de la 0,40 euro în 2022.

 CITEȘTE ȘI: Decizii economice: Enel iese de pe piața rusă

Cu 3 milioane de client casnici și non casnici, Enel nu este la prima încercare de retragere de pe piața românească, intenția italienilor fiind exprimată și în urmă cu trei ani.

„Contează cine vrea să cumpere. În anumite scenarii e nevoie de autorizația noastră. Pe de altă parte, Enel nu e la prima încercare. Acum câțiva ani a mai fost o discuție că ar vrea să vândă active. Apoi s-au răzgândit. Vor vedea care va fi decizia lor finală. În funcție de cumpărătorul selectat va trebui poate să fie o autorizație de concurență dacă e vorba de cineva care e deja prezent în România. Dacă este vorba de o companie care nu e din România cum a fost cazul cehilor nici nu se pune problema de aprobarea Consiliului Concurenței. Doi, fiind vorba de infrastructura strategică va trebui să existe și o aprobare pe rațiuni de securitate națională.”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, pentru digi24.ro.

Compania Enel intenţionează să investească aproximativ 37 de miliarde de euro în următorii trei ani, din care 60% va fi în capacitatea de generare a energiei, clienţi şi servicii, iar 40% în dezvoltarea reţelei.

Surse: hotnews.ro, digi24.ro

CITEȘTE ȘI: Consumul de energie electrică pentru iluminat public, singurul în creștere, de la începutul anului

Back To Top