Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

creșterea prețurilor
Categorie: Economic
  • Institutul Național de Statistică a publicat, miercuri, un document cu tendințele în evoluția activității economice, în perioada decembrie – februarie.
  • În cadrul anchetei de conjunctură este subliniat faptul că managerii se așteptată ca prețurile să continue să crească în toate sectoarele, inclusiv în comerțul cu amănuntul.

Ancheta ale cărei rezultate sunt prezentate de INS în raportul publicat azi indică, pentru următoarele trei luni, prognoze privind o relativă stabilitate a activității și a numărului de salariați în industria prelucrătoare, comerțul cu amănuntul și servicii, dar și o creștere accentuată a prețurilor în comerțul cu amănuntul, respective scăderea activității economice în construcții.

“Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS. Soldul conjunctural procentual este obţinut ca diferenţă între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului şi procentajul celor care au indicat varianta negativă”, explică statisticienii.

Citiți și: Aproape jumătate dintre români și-au redus cheltuielile din cauza creşterii prețurilor

În cadrul anchetei de conjunctură din luna decembrie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -4%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creștere în următoarele trei luni (sold conjunctural +34%).

Potrivit estimărilor din luna decembrie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni scădere a volumului producţiei (sold conjunctural -24%). Managerii estimează scădere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural -11%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creștere a acestora (sold conjunctural +36 %).

Citiți și: Rata inflației, în noiembrie, a fost de 16,8%

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -2%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural -3%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +4%). Managerii societăţilor comerciale estimează creștere accentuată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +43%).

Conform estimărilor din luna decembrie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va înregistra relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural -3%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural -2%). Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creștere (sold conjunctural +24%).

Back To Top