Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

fonduri europene
Categorie: Economic

 

• Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii din șapte județe printre care și Prahova vor putea obține fonduri nerambursabile de câte 50.000-3 milioane de euro.
• Fondurile vor putea fi accesate conform unor condiții, prin două noi linii de finanțare propuse prin Programul Regional Sud-Muntenia (PRSM), care urmează să fie deschise în anul 2023.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Muntenia, care este autoritate de management a PRSM, a scos în dezbatere publică proiectele de ghiduri ale solicitantului pentru două apeluri de proiecte destinate firmelor, cu bugete de peste 190 milioane euro în total.

Apelurile de proiecte sunt:

- „Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii din regiunea Sud-Muntenia”, din cadrul Priorității P1 - „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice”, Apelul de proiecte PRSM/ID/1/1/1.3/B, Obiectivul Specific RSO 1.3 - „Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive”.
- „Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor și întreprinderi mici din regiunea Sud-Muntenia”, din cadrul Priorității P1 - „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare și întreprinderi dinamice”, Apelul de proiecte PRSM/ID/1/1/1.3/A, Obiectivul Specific RSO 1.3 - „Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive”.

După finalizarea consultării publice, ADR Sud-Muntenia va publica ghidurile de finanțare finale pentru aceste fonduri europene și va anunța perioada de depunere a proiectelor în sistemul MySMIS 2021 (care este în curs de realizare).

Cele două linii de granturi IMM vor finanța investiții realizate, de firme, în cele șapte județe din regiunea Sud-Muntenia: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Banii vor putea fi obținuți de microîntreprinderile, întreprinderile mici și întreprinderile mijlocii non-agricole din mediul rural și din mediul urban (inclusiv din satele aparținătoare).

Ca domenii de activitate, finanțările se adresează unei liste de aproape 200 de coduri CAEN, în principal din zona de producție, dar și servicii, dintre care:

5510 Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare
3109 Fabricarea de mobilă n.c.a.
6201 Activităţi de realizare a software-ului la comandă (software orientat client)
8622 Activităţi de asistenţă medicală specializată
9329 Alte activităţi recreative şi distractive n.c.a.
6201 Activităţi de realizare a software-ului la comandă (software orientat client)
1419 Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte şi accesorii n.c.a.
3212 Fabricarea bijuteriilor şi articolelor similare din metale şi pietre preţioase
2041 Fabricarea săpunurilor, detergenţilor şi a produselor de întreţinere

 CITEȘTE ȘI: TVA DE 19% PENTRU CAFEA, ÎN RESTAURANTE ȘI CAFENELE

Investițiile propuse trebuie să asigure respectarea și conformitatea cu principiul de „a nu prejudicia în mod semnificativ” („do no significant harm”, denumit în continuare DNSH).

Cele două linii de finanțare propuse au valori și bugete diferite:

1. Câte 50.000-200.000 EUR, granturi pentru firme micro și mici

Viitor apel de proiecte „Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntrepinderilor și întreprinderilor mici din regiunea Sud-Muntenia, cod PRSM/ID/1/1/1.3/A” are alocat un buget de 47 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro din fonduri europene și restul de la bugetul de stat.
Din acești bani, microîntreprinderile și firmele mici din cele 7 județe ale regiunii Sud-Muntenia vor putea obține ajutoare de minimis de câte 50.000-200.000 de euro pentru acoperirea cheltuielilor eligibile.
Firmele trebuie să vină și ele cu un aport propriu de cel puțin 10% din cheltuielile eligibile, plus banii pentru toate cheltuielile neeligibile din proiecte.

2.Ajutoare de câte 300.000-3 milioane EUR pentru firme micro, mici și mijlocii

Viitorul apel de proiecte „Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntrepinderilor, întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii din regiunea Sud-Muntenia, cod PRSM/ID/1/1/1.3/B” se adresează firmelor micro, mici și mijlocii, adică celor care au maximum 249 de angajați.
Bugetul disponibil va fi de 144 de milioane de euro, din care 122,4 milioane de euro fonduri europene și 21,6 milioane de euro de la bugetul de stat.
IMM-urile beneficiare vor putea obține ajutoare regionale de stat și ajutoare de minimis cu valoare combinată de 300.000 - 3 milioane de euro pe proiect.

Astfel, valoarea maximă a asistenței financiare nerambursabile pe un proiect este:
500.000 de Euro dacă veniturile solicitantului, aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare, în exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare sunt mai mici de 50.000 de euro;
De 10 ori mai mare decât veniturile solicitantului, aferente clasei CAEN pentru care solicită finanțare, în exercițiul financiar anterior depunerii cererii de finanțare, dar nu mai mare de 3.000.000 de euro.
Beneficiarii vor trebui să suporte și ei cel puțin 30% din valoarea cheltuielilor eligibile pe partea de ajutor de stat plus toate cheltuilelile neeligibile din proiecte. Partea de ajutor de minimis din proiect poate avea o valoare de maximum 200.000 de euro și nu necesită cofinanțare proprie din partea beneficiarului.

Mai multe pe: startupcafe.ro

CITEȘTE ȘI: MINISTERUL AGRICULTURII VA CUMPĂRA TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. LAURA MOAGHER: PRIMA INIȚIATIVĂ A STATULUI, DUPĂ ANI DE ZILE

Back To Top