Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

nomazii digitali
Categorie: Economic

 

• Străinii care vin în România pentru o perioadă mai mare de timp şi care lucrează de la distanţă pentru o companie din afara UE, cunoscuți drept nomazii digitali, vor beneficia de facilităţi fiscale.
• Ei vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale, precum şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate.
• În acest fel, România va deveni o destinaţie tentantă pentru nomazii digitali, pe modelul altor state europene.

Nomazii digitali sunt persoane care își câștigă veniturile lucrând online, fie pentru anumite companii, fie ca freelanceri și care, din cauza muncii pe care o fac, pot lucra de acasă, respectiv de oriunde de pe planetă.

Din această categorie fac parte și străinii care vin în România pentru o perioadă mai mare de timp şi care lucrează de la distanţă pentru o companie din afara UE. Ei vor beneficia de facilităţi fiscale ca urmare a adoptării de către Parlament a unui proiect pentru clarificarea regimului fiscal al nomazilor digitali.

„Prin această lege ne dorim să atragem cât mai multe resurse financiare în ţară şi să ţinem, totodată, pasul cu schimbările din piaţa muncii: vedem cu toţii cum impactul tehnologic, telemunca, dar şi posibilitatea facilă de a călători reprezintă realităţi ale lumii de astăzi. Statele din întreaga lume sunt într-o directă competiţie. România se bucură de un potenţial turistic extraordinar şi trebuie să devină o destinaţie cerută şi apreciată de nomazii digitali. Pentru asta, însă, trebuie să oferim un regim clar fiscal nomazilor digitali care ar dori să aleagă România drept ţară de destinaţie”, a explicat pentru Agerpres deputata Diana Buzoianu.

 CITEȘTE ȘI: APROAPE 200 DE INSULE ECOLOGICE DIGITALIZATE, PE RAZA PLOIEȘTIULUI, PÂNĂ LA FINALUL ANULUI VIITOR

Concret, nomazii digitali vor putea alege România ca ţară de destinaţie fără să aibă grija dublei impuneri a taxelor pentru veniturile realizate în afara României. Ei vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale, precum şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate.

Persoana fizică care are statut de nomad digital obține venituri din activitatea desfăşurată prin utilizarea tehnologiei informaţiei şi comunicaţii, la distanţă, şi pe care o prestează ca angajat sau ca proprietar al unei companii înregistrată în afara României, „în condiţiile în care este prezentă pe teritoriul României pentru o perioadă sau mai multe perioade care nu depăşesc 183 de zile pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, care se încheie în anul calendaristic vizat”.

Un număr cât mai mare de nomazi digitali în România înseamnă şi mai multe resurse financiare aduse în economia ţării. Dacă, de exemplu, România ar atrage anual doar 2.000 de nomazi digitali, care ar cheltui în medie 2.000 de euro pe lună, la finalul unui an vor fi atraşi aproximativ 50 de milioane de euro în economia naţională.

Viza pentru nomazi digitali în România a fost introdusă în ianuarie 2022. , după ce Parlamentul a adoptat un proiect iniţiat tot de Diana Buzoianu. Pasul următor era, firesc, clarificarea statutului fiscal pentru această categorie de cetăţeni străini, a fost realizat prin adoptarea de ieri a proiectului de către Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională.

Sursa: Agerpres

CITEȘTE ȘI: CADOURI GARANTATE LA AFI PLOIEȘTI!

Back To Top