Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

statul inființează o nouă societate de asigurări
Categorie: Economic

 

• Statul vrea să înființeze o nouă societate de asigurări în care CEC Bank să dețină peste 99% din acțiuni, iar Imprimeria Națională restul de sub 1%.
• Oficialii CEC Bank au confirmat că au demarat procedurile pentru înființarea unei societăți de asigurări, așteptată să devină operațională până la sfârșitul anului.

Statul intenționează să înființeze o nouă societate de asigurări în care CEC Bank să dețină peste 99% din acțiuni, iar Imprimeria Națională restul de sub 1%, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Informația a fost confirmată de oficialii CEC Bank care au demarat procedurile pentru înființarea unei societăți de acest tip, așteptată să devină operațională până la sfârșitul anului.

„CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare. Când toate detaliile vor fi definitivate, vom face publice aceste informații. Estimăm că societatea va deveni operațională până la sfârșitul anului.”, au declarat marți oficialii CEC Bank, fără a oferi alte detalii.

CITEȘTE ȘI: CARE ESTE SITUAŢIA ASIGURĂRILOR OBLIGATORII DE LOCUINŢĂ ÎN ROMÂNIA

„În prezent, CEC Bank trebuie să facă un studiu de piață pe care să-l trimită la Ministerul de Finanțe. În funcție de acest studiu se va ști ce tipuri de asigurări va vinde noua societate”, au declarat sursele guvernamentale.

Societatea va vinde cel puțin la început asigurări generale de care CEC Bank are nevoie pentru creșterea veniturilor, precum cele de locuințe sau de garanții.

Este de urmărit dacă viitoarea societate de asigurări controlată indirect de stat va intra și pe segmentul asigurărilor auto - RCA.
Oficialii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au precizat că până în prezent „la Direcția Generală – Sectorul Asigurări Reasigurări, Serviciul Autorizare, nu s-a depus o solicitare în acest sens."

Ministerul de Finanțe a mandatat CEC să intre pe zona de asigurări generale: „Ministerul Finanțelor, în calitatea sa de acționar (în numele statului) al CEC Bank SA a acordat mandat Băncii în vederea realizării demersurilor necesare pentru înfiinţarea de către CEC Bank SA a unei societăţi în sectorul asigurărilor generale, cu respectarea prevederilor legale”.

Mandatul acordat a avut în vedere interesul CEC Bank SA de a-și extinde activitatea pe piața asigurărilor. Statul este deja prezent în piața asigurărilor prin EximAsig, dar nu pe RCA. 

După ultimul faliment major din asigurări, cel al City Insurance, creșterea mare a prețurilor RCA și a contribuțiilor la Fondul de Garantare a Asiguraților, transportatorii auto au solicitat Guvernului să înființeze o societate de stat care să vândă asigurări RCA.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: CNAS: MODIFICĂRI LEGISLATIVE PRIVIND CONCEDIILE ȘI INDEMNIZAȚIILE DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE, APROBATE DE GUVERN

Back To Top