Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

suprataxarea muncii part-time
Categorie: Economic

 

• Prin suprataxarea contractelor part-time, s-a dorit transformarea contractelor cu normă parțială în contracte cu normă întreagă.
• Măsură a fost introdusă din august 2022, prin Ordonanța 16.
• O analiză arată, însă, care au fost urmările concrete în economie ale acestei măsuri.

Antonia-Cătălina Horvat de la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a observat, analizând datele, că ponderea cu care au scăzut contractele de muncă part-time (circa 14%) este mult mai mare decât cea a creșterii contractelor de muncă full-time (circa 3%) ulterior intrării în vigoare a modificării. Lucrarea sa a fost publicată în revista CECCAR.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susținea recent că a crescut la un nivel record numărul de contracte full-time, sărind în apărarea suprataxării part-time. Datele recente includ și efectele modificărilor fiscale intrate în vigoare de la 1 ianuarie 2023. Adică microîntreprinderile sunt obligate să aibă un salariat cu normă întreagă. De aceea a urcat așa de mult „la un număr record”.

 CITEȘTE ȘI: IRCC CREȘTE DE LA 1 APRILIE, LA FEL ȘI RATELE PENTRU PESTE 450.000 DE ROMÂNI

Totuși, dincolo de scopul reducerii fraudei, respectiv a muncii „la gri”, din anumite sectoare, adevăratul obiectiv al suprataxării ar putea fi creșterea colectărilor de taxe la bugetul de stat, mai ales că modificarea a venit în plină criză economică, generată de o multitudine de factori care nu pot fi anticipați și controlați.

„Personal, considerăm suprataxarea contractelor cu timp parțial o măsură ineficientă pe termen lung în ce privește performanța la locul de muncă”, se arată în analiză.

Trăind în era tehnologiei, când optimizarea și flexibilitatea muncii sunt promovate intens, prevederea fiscală nu face altceva decât să restricționeze aceste valori, împiedicând în mare măsură dezvoltarea angajaților și în alte domenii de activitate sau limitând perfecționarea lor din punct de vedere educațional.

O recomandare pentru antreprenori ar fi să își calculeze dinainte costurile generate de angajarea persoanelor pe bază de contracte de muncă part-time.
Și persoanele în căutarea unui loc de muncă ar trebui să ia în calcul faptul că ofertele de muncă part-time se vor diminua considerabil, în prezent nefiind rentabile pentru antreprenori.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: INDEMNIZAȚIE PENTRU INCAPACITATE TEMPORARĂ DE MUNCĂ CHIAR DACĂ VENITURILE SUNT DIN ACTIVITĂȚI INDEPENDENTE

Back To Top