Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ANAF nu acoperă gaura  bugetului
Categorie: Economic

 

• ANAF a încasat mai mult cu aproape 10% în aprilie, dacă eliminăm TVA-ul restituit, conform datelor instituției.
• Anunțul vine în condițiile în care Guvernul încă lucrează la măsurile de austeritate pe care o să le aplice, având în vedere că a fost indentificată o lipsă de circa 20 miliarde lei la buget, fiind numită și gaură bugetară.

 

În luna aprilie, ANAF a avut încasări nete de 35,69 miliarde lei, cu 9,8% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 3,20 miliarde lei.

Tot în aprilie, s-a restituit și compensat TVA în valoare de 3,95 miliarde lei, cu 91,43% mai mult ca în aprilie 2022, respectiv un plus de 1,88 miliarde lei.

Luna trecută a fost o dezbatere în care economiștii și profesorii ASE au dat vina pe modul în care a fost scris bugetul.

„Un principiu elementar de prudențialitate spune că nu este bine să construiești un buget pe venituri dorite”, a spus Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.

 CITEȘTE ȘI: LUCIAN HEIUȘ: „SUNT FIRME CARE MERG CU PLASA PLINĂ CU BANI LA ANAF SĂ PLĂTEASCĂ TAXELE”

„Nu poți să vii să spui: „Tai cheltuielile cu medicamentele. Când vii să te internezi în spital, vino și cu medicamentele la tine că noi am tăiat cheltuielile cu medicamentele”, a afirmat și Cristian Păun, profesor ASE.

„Ne-am îmbătat cu apă rece anul trecut când am avut inflație neașteptat de mare, am avut venituri din energie care, la fel, nu mai sunt deși le-am bugetat. Asta arată cum s-a făcut planificarea bugetară pentru 2023”, a afirmat Ionuț Dumitru, economist.

„Gaura există. Cine spune că nu există spune o poveste naivă. Elefantul din cameră este 20 miliarde lei care trebuie rezolvat anul ăsta”, este opinia lui Tănase Stamule, profesor ASE.

Ordonanța austerității va fi prezentată luni în Coaliție și va cuprinde noi excepții cu privire la stoparea angajărilor la stat, au declarat joi surse guvernamentale.

Excepțiile de la noi angajări la stat nu vor viza doar domeniile Sănătății și Educației, ci și instituțiile din Sistemul de Siguranță Națională, iar acolo unde concursurile de angajare au început și oamenii au susținut probe, procesul de angajare va continua.

Pe noua variantă nu se găseste însă supraimpozitarea salariilor la stat care a fost discutată în ultima perioadă.

Pe lista de măsuri rămân: înghețarea salariilor și a angajărilor, reducerea cheltuielilor cu bunuri și servicii și interdicția de a face parte din mai multe consilii de administrație, potrivit unor surse guvernamentale.

Pentru supraimpozitarea veniturilor bugetarilor, care depășesc salariul președintelui, se va face o lege, însă orizontul de timp nu este clar.

În acest moment, se așteaptă ca Ministerul Finanțelor să vină cu analiza privind impactul bugetar.

Mai multe pe hotnews.ro

CITEȘTE ȘI: AVERTISMENTUL FAN COURIER PENTRU CLIENȚI. ATENȚIE LA MESAJE!

Back To Top