Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

protectia consumatorilor avertisment autovehicule rulate garantie
Categorie: Economic
  • Comisarii de la Protecția Consumatorilor, din Regiunea Sud Muntenia, au lansat un avertisment pentru persoanele care au în plan că cumpere mașini rulate.
  • Aceștia atrag atenția că, și pentru aceste autovehicule, agenții economici trebuie să asigure cel puțin un an garanție.
  • Atenționarea a fost făcută în contextul controalelor tematice derulate în ultimele săptămâni, care au dus la retragerea de la vânzare a sute de asemenea mașini.

"În contextul acțiunilor de control pe care instituția noastră le-a desfășurat în domeniul comerțului cu autovehicule rulate, se impune clarificarea, atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori, a unor aspecte care țin de garanția obligatorie în acest domeniu.

În consecință, ca urmare a corespondenței cu Registrul Auton Român, venim cu următoarele precizări care să lămurească acest aspect.

Astfel, în cazul  autovehiculelor rulate comercializate de operatorii economici, consumatorii trebuie să beneficieze de garanția legală de cel puțin 1 an de zile pentru toate componentele, sistemele  și subansambele autovehiculului, cu excepția fluidelor și  componentelor consumabile care țin de revizii periodice (plăcuțe de frână, saboți de frână , filtre ulei , filtre aer , filtre combustibil , filtre polen).

Cunoașterea de către consumatori a celor de mai sus, precum și a dreptului lor de a fi informați corect, complet și precis cu privire la caracteristicile esențiale ale unui autovehicul rulat le permite acestora luarea unei decizii de  achiziție în deplină cunoștință de cauză, eliminându-se, în mare măsură, situații în care aceștia să fie înșelați", au precizat comisarii de la Protecția Consumatorilor - Regiunea Sud Muntenia.

Citiți și: PESTE 600 DE AUTOVEHICULE RULATE ȘI ZECI DE SANCȚIUNI APLICATE DE PROTECȚIA CONSUMATORILOR, DUPĂ CONTROALE LA OPERATORII ECONOMICI DIN REGIUNEA SUD MUNTENIA

Avertismentul a fost lansat întrucât, printre principalele nereguli constatate în timpul verificărilor din ultimele săptămâni s-au numărat neacordarea garanției minime legale de un an, la cumpărarea de autovehicule rulate, și lipsa contractelor cu unități service autorizate, pentru asigurarea garanției.

Foto: CRPC Sud Muntenia

 

 

Back To Top