Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ministrul Agriculturii vrea să stabilizeze toate prețurile la produsele agro-alimentare
Categorie: Economic

• Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, afirmă că vrea ca prețul plafonat la cele 14 alimente de bază, care sunt consumate de 50% din populația României, să rămână la același nivel.
• În ceea ce privește plafonarea, ministrul adaugă: „cred că ar trebui continuat cu această măsură, pentru că este importantă pentru românii cu venituri mici și medii”.

Ministrul Agriculturii vrea să stabilizeze toate prețurile la produsele agro-alimentare. „Vom crea un mecanism pentru a stabiliza toate prețurile din România, vorbim la produsele agro-alimentare. Și doi: vreau, în continuare, ca aceste alimente de bază, cele 14 care sunt în momentul de față și sunt consumate de 50% din populația României, să rămână la același nivel”, a afirmat, la Digi 24, ministrul Agriculturii.

Florin Barbu explică faptul că își dorește crearea unui mecanism, împreună cu retailerii și cu Ministerul Economiei, „pentru toate produsele agro-alimentare”, în așa fel încât prețurile să nu crească pentru aceste produse. În ceea ce privește plafonarea, ministrul adaugă: „cred că ar trebui continuat cu această măsură, pentru că este importantă pentru românii cu venituri mici și medii”.

CITEȘTE ȘI: ÎNCEPE PLATA PRESTAŢIILOR PENTRU BENEFICIARII VENITULUI MINIM DE INCLUZIUNE (VMI)

„Mai mult, în ultima ordonanță pe care am prelungit-o pentru 60 de zile, am introdus un mecanism pe care îl voi crea împreună cu retailerii, cu ministerul Economiei care se ocupă cu partea de comerț, și vom crea un mecanism. Mi-aș dori să îl creez și îl am creionat deja. O să am o discuție săptămâna viitoare atât cu retailerii, cât și cu procesatorii. Pentru toate produsele agro-alimentare. Și aici trebuie să intervină foarte clar Consiliul Concurenței. Vom crea acest mecanism pentru a stabiliza toate prețurile din România. Vorbim la produsele agro-alimentare. Vreau în continuare ca aceste alimente de bază, cele 14 alimente de bază care sunt consumate de 50% din populația României, să rămână la același nivel”, a declarat ministrul.

„Atunci când în Guvernul Ciucă s-a luat decizia scăderii prețului la lapte cu 20% și neavând o formă juridică, așa cum noi am dat acesstă ordonanță, toată scăderea s-a dus la laptele de la poarta fermei, la fermieri. I-am explicat și prim-ministrului că nu este nevoie de un acord. Pentru că un acord nu este respectat. Un acord nu are formă juridică, un acord nu are contravenție, și atunci nu poți să tragi la răspundere pe nimeni”, a mai precizat el.

Florin Barbu mai susține că ordonanța a dus la o scădere a prețurilor care „nu s-a întâmplat niciodată în ultimii 30 de ani” și că analiștii spun că trebuie continuată plafonarea, pentru că altfel va exista o „explozie” a prețurilor.
Analiștii critică plafonarea prețurilor explicând, tocmai, că după încheierea măsurii are loc o explozie a prețurilor.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: CHELTUIELILE CASNICE PENTRU BUNURI DE LARG CONSUM AU CRESCUT CU APROAPE 14% ÎN 2023. PESTE 20% DIN COȘUL DE CUMPĂRĂTUR AL ROMÂNILOR AU FOST PROMOȚII

Back To Top