Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

voucherele pentru alimente, programul, sprijin pentru Romania, beneficiari,
Categorie: Economic

 

• Programul „Sprijin pentru România” continuă și în acest an, oferind vouchere pentru alimente și mese calde persoanelor aflate în dificultate.
• Beneficiarii programului vor primi două tranșe de ajutor financiar, respectiv vouchere în valoare de 125 de lei, câte una la fiecare 6 luni.

Prima tranșă a sprijinului, în valoare de 125 de lei, va fi virată direct pe cardurile sociale în luna iunie 2025.

În anii anteriori, voucherele pentru alimente aveau o valoare de 250 de lei și erau acordate o dată la două luni. Însă, în anul 2025, sprijinul a fost diminuat, fiind oferit în doar două tranșe a câte 125 de lei fiecare, distribuite semestrial, în lunile iunie și decembrie.

CITEȘTE ȘI: DSVSA: Nereguli la vânzarea alimentelor în Prahova

Potrivit HG nr. 70/2024 pentru aprobarea mecanismului de implementare a măsurilor de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate, în perioada 2025-2027 sprijinul acordat poate fi utilizat exclusiv pentru achiziționarea de hrană preparată, respectiv masă caldă.

Sumele acordate sub forma tichetului social pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde pot fi utilizate în termen de 12 luni de la data fiecărei alimentări.

Cine beneficiază de voucherele pentru alimente

În perioada 2025-2027, sprijinul material are o valoare nominală de 125 lei. Acesta se acordă o dată la 6 luni următoarelor categorii de persoane defavorizate:

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, cu vârsta de minimum 65 de ani, împlinită la data prelucrării bazelor de date, care beneficiază de indemnizație socială;
- persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016, cu modificările și completările ulterioare.

Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii.
De asemenea, nu primesc vouchere persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, cu excepția celor destinate persoanelor fără adăpost și care nu asigură cel puțin o masă pentru acestea.

CITEȘTE ȘI: UNICEF: Bunăstarea copiilor în lume. Pe ce loc se află România

Back To Top