Categorie: Economic

muncitoriDupă ce englezii şi-au declarat, cu numeroase ocazii, îngrijorarea privind valul de emigranţi din România şi Bulgaria care ar urma să ajungă în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor de muncă, noi studii arată că estimările de până acum au fost exagerate.

Un raport al grupului de lobby transpartinic Migration Matters Trust, publicat de The Observer, arată că estimările privind numărul românilor şi bulgarilor care vor merge la muncă în Marea Britanie în 2014 sunt „nefondate", titrează Mediafax.

Numărul românilor şi bulgarilor care vor merge să muncească în Marea Britanie anul viitor ar putea fi de doar 20.000 şi nu de 300.000 după cum se vehiculează.

Atul Hatwal, directorul Migration Matters, a declarat că estimarea - mult mai mică decât cea a grupurilor rivale precum MigrationWatch - se bazează pe analiza caracteristicilor istorice ale migraţiei în UE şi pe oportunităţile limitate de locuri de muncă în domenii precum munca manuală, mai relatează sursa citată.

În prezent, românii şi bulgarii pot lucra în Marea Britanie doar în baza unei vize obţinute de angajator, dacă sunt liber-profesionişti sau muncitori sezonieri. Restricţiile temporare impuse în 2007, când cele două ţări au aderat la UE vor expira la 31 decembrie.

Back To Top