Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

bani leiPotrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS), costul orar al forţei de muncă în formă ajustată în funcţie de numărul zilelor lucrătoare a crescut în trimestrul al doilea cu 4,01% faţă de primul trimestru şi cu 5,97% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în formă brută avansul a fost de 3,94%, respectiv 5,99%.
"Faţă de trimestrul I 2013, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în toate activităţile economice, cu excepţia construcţiilor (-1,28%). Cele mai semnificative creşteri s-au înregistrat în industria extractivă (15,97%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (14,22%) şi intermedieri financiare şi asigurări (10,37%)", se arată într-un comunicat al INS.
Cheltuielile salariale cu forţa de muncă au crescut cu 3,99% în formă ajustată, iar cele non-salariale au înregistrat un avans de 4,07%, în timp ce în formă brută creşterile pe cele două componente au fost de 3,92% şi 4%.
Pe principalele activităţi economice, cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă în formă ajustată, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au fost consemnate în administraţie publică (16,91%), învăţământ (15,25%), sănătate şi asistenţă socială (13,92%) şi activităţi de spectacole, culturale şi recreative (13,44%), ca urmare a actualizării legislaţiei de salarizare a personalului plătit din fonduri publice.
Scăderi s-au înregistrat în tranzacţii imobiliare (-0,84%) şi în informaţii şi comunicaţii (-0,87%).
"Creşterea faţă de acelaşi trimestru al anului precedent - indici în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare - pentru componenta privind cheltuielile directe (salariale) cu forţa de muncă a fost de 5,97%, iar pentru indicii în formă brută (neajustată) de 5,99%. Componenta privind cheltuielile indirecte (non-salariale) a înregistrat creşteri similare (5,97%, respectiv 5,98%)", se spune în comunicat.

Back To Top