Categorie: Pamflet

Cosma şi poporul chinez dau de muncă la Mizil. De trei ori ura

Potrivit obiceiului de casă bună, vă oferim o ştire despre nea Mircea Cosma (oare să-l facturăm ca publicitate sau ca reclamă... ori promo?). Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost prezent, sâmbătă, la Mizil, la dezbaterea formei finale a PUZ-ului Parcului Industrial. Păi se putea să se tragă o linie pe acele planuri iar nea Mircea să nu fie de faţă? Or fi avut şi o panglică?! Oare o fi dat cu foarfeca prin hârtii, zâmbind galeş către trupeţii din presă - care au fost prezenţi nu neapărat de dragul unei ştiri cu don Mircea. Dar ceva tot este bine. Proiectul presupune realizarea a 1.500 de locuri de muncă pentru fomiştii din zonă! Vor avea amărăştenii o pâine bună de mâncat de pe urma „chitailor”, în timp ce vor trebălui pentru panouri fotovoltaice, pentru nu se ştie ce produse chimice, două fabrici de produse alimentare şi una de jucării pentru copii. Uite că tot nea Mircea şi poporul chinez ne scapă de nenorocita de criză! 

Care-i om şi care-i câine?

Semn că nici măcar comunitarii (câinii, nu poliţiştii) nu mai sunt ce au fost. Cică duminica trecută, prin Ploieşti au bântuit mai mulţi câini vagabonzi care au fost transformaţi - bineînţeles că fără voia lor - în agenţi electorali. Un creative-adviser a socotit că ar fi numai buni pentru a înlocui mesh-urile, backlight-urile, banner-ele sau alţi vectori outdoor. Aşa că adviserii au decis că trebuie să-i costumeze pe lătrătorii comunitari cu haine inscripţionate cu "Jos Băsescu”. Cum nu i-am văzut, mă tot întreb dacă au fost de la PSD şi dacă aveau ochii roşii? Dar dacă erau de la PNL... or fi avut şi săgeţile albastre? Tot duminică ar fi ajuns, tot prin oraş, roiuri de flutaşi. Care nu aveau aripioare, dar erau inscripţionaţi cu mesaje de „bine” la adresa lui Geoană. Nu au linişte adviserii ăştia! Ham, ham!

Un wekend trist. La pârnaie, pentru Rebegea.

Duminică, pe la prânz, aşa cum stă bine jurnaliştilor, aveam să aflăm că nu s-au îndurat magistraţii de colegul lor care a luat cărămida euroilor de la Austrieni şi Ghenoşi. Judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, arestat în urmă cu o săptămână pentru luare de mită. Deşi ar fi acceptat o eliberare condiţionată, nu a fost aşa. Asta este ceva tare - o să spuneţi! Că judecătorii nu l-au lăsat să plece că sărmanul de el va rămâne în arest, alături de alţii pe care tocmai el i-a trimis acolo! Ce nu au spus agenţiile de presă a fost faptul că la Curtea de Apel Bucureşti, locul unde i s-a respins cererea de eliberare provizorie sub control judiciar, nu lucrează nicio avocată Iosefina!

Poliţişti fără ţigări. Dar şi fără timbre

Mare belea pe capul unor îmburtoşaţi nărăviţi la Solitaire, bombiţe prin birourile Poliţiei judeţene: schimbarea lui Bach şi aducerea lui Oprea. Acum, merită spus, printre altele, că la o şedinţă de după înscăunarea la Prahova, Oprea i-a cam luat la pu... - pardon, la răngi - pe poliţaii din subordine. Unii au sărit să-i cureţe nişte scame inexistente de pe rever, dar tot degeaba. „La muncă, băăăăă!”, ar fi fost concluzia. Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova au pus neuronii la treabă şi au zis ei că trebuie să arate o captură mai de soi către noul Şef. Aşa că au făcut o razie în pieţe, târguri şi oboare, din moment ce şi kinderii de la grădinţe ştiu că prin Obor se vând ţigări netimbrate. Duminica! Ca să vezi câtă dăruire, cât elan! Ce credeţi că au descoperit poliţiştii pe acolo? Minune mare. Pentru unii! Un mare contrabandist, S. Valeriu, de 51 ani, din Ploieşti, care a fost prins cu ţigări de contrabandă, din Moldova, Rusia şi Ucraina. Cele 1.700 de pachete de ţigări au fost confiscate. Straşnică lovitură dată celor care subminează economia statului nostru prosper! Ce mai contează că săptămânal zeci de TIR-uri, cu marfă nefacturată, mişună prin Obor de aproape 20 de ani! Iată că organul şi oamenii legii îşi fac datoria! Succesuri, domnule Oprea!

Luni 9 noiembrie - este clar că nimic nu poate să meargă bine. Nici măcar la Bursa de joburi

Atenţie, se fură alegeri!

Dacă a fost luni, încă de la primele ore ale zilei avea să ne meargă prost. Aveam să aflăm că unul, Guşă pe numele său, ar fi mers cu jalba în proţap la Înalta Poartă, pardon USA, pe unde s-ar fi plâns (celor care stăteau să-l asculte), cum că prin Românica s-ar pregăti furtul alegerilor prezidenţiale. Păi nenea Guşă, dacă de 20 de ani se fură totul p-acilea, ce să te mai mire acum? Credeai că tocmai alegerile astea or să scape?

Ce bine-i să ai podul tău! Plin cu picturi valoroase...

Patru pânze de o valoare inestimabilă au fost descoperite în podul unei case de pe Valea Prahovei. Unul provine din atelierul marelui pictor al Renaşterii, Raffaelo Santi, cunoscut lumii ca Rafael Sanzio, pe scurt RAFAEL. Este clar că, fiind luni, am ratat mult de tot! Păi eu stau la casă, n-am pod... sau mai altfel spus.... ce am eu în zona pe unde ar fi trebuit să fie podul casei... să fie la alţii!

Un FBI-st şef peste poliţaii prahoveni

Fiind luni, nici pentru purtătorii de caschetă nu a fost prea bine. Avea să se anunţe că au parte de un nou şef. Care are un CV tare de tot! A învăţat şi ceva pe la Quantico! Locul acela pe unde învaţă tinerii americani cam cu ce se mănâncă meseria de agent F.B.I! Şcoala este afurisit de grea şi cred că n-or fi lăsat-o mai moale tocmai cu Oprea. A mai fost mare şef şi pe la Constanţa. Loc prin care a stârnit ceva valuri. Dar şi pe la Bucureşti. Să-l vedem cât de tare este prin PH. Că tot s-a dus buhul despre ce înseamnă asta prin ţară, când este văzut un număr de maşină cu PH. Cum ce s-a întâmplat cu Bach? A fost avansat la Bucureşti! Că asta s-a făcut pentru că nu a fost atât de bun... ce mai contează. L-o fi luat şi şi pe „ăla mic”? Să mai doarmă şi pe la Bucureşti, nu doar prin casele interlopilor!

Il Salvatore Don Mircea!

Nu aruncaţi cu pietre, nu trageţi în pianist, dar ce să facem dacă don Mircea produce ştiri, subiecte etc. Don Mircea a pus piciorul în prag şi a scos şi spitalele din criză. A convocat o şedinţă operativă cu directorii unităţilor spitaliceşti din judeţ şi conducerea CAS Prahova, pentru a afla care sunt posibilităţile de finanţare pentru ultimul trimestru al anului. A stat, a ascultat, şi în dărnicia sa nemărginită a luat câteva miliarde, nu de acasă - că doar nu l-a muşcat maimuţa -, ci din vistieria CJ şi a marcat banul!
Cu foamea-n gât s-au călat în picioare pentru un loc de muncă
AJOFM Prahova, împreună cu un hypermarket care trebuie să se deschidă în curând prin admirabilul şi magnificul municipiu Ploieşti, au organizat o bursă a locurilor de muncă. Popor, lume, şomeri, oameni cu necazuri au luat cu asalt Bursa şi aproape că s-au călcat în picioare. Din păcate, nu au fost atât de multe job-uri, dar poate că vom scăpa şi de nenorocirile aduse de criza economică, fiind călcaţi în picioare.

Emil a făcut gargară. Păi ce ştie mai bine?

Şedinţă. Calotă rezistă. Încep lucrările. Emil Calotă rezistă. Se discută - Emil este rezistent! Bun de tot ex-edilul. Cu un ochi de şoim a descoperit o hibă! Moooamă, l-am prins! Sunt bun! Sunt frantastic de tare! Şi nici nu mai sunt edil! - se pare că o fi fost un fel de fulgerare prin cel care ne-a ocârmuit ceva timp. Cu relizări admirabile şi magnifice - în proiecte, destinate anilor 2015 sau 2025. Să nu credeţi că a stat soarele în loc sau că Mircea Geoană tocmai intra pe uşă. Nu, deloc aşa! Se plângea că nu ar fi găsit niscaiva proiecte de HCL pe site-ul primăriei. Cică s-a vrut doar o gargară. Politică! Numai că ex-edilul avea dreptate. Pe site-ul PSD nu-s defel HCL-urile alea!

Zidul a căzut, dar încă ne desparte

Acum 20 de ani, în seara de 9 noiembrie 1989, Günter Schabowski, membru în Biroul Politic al Partidului Comunist Est-German, a anunţat că toate călătoriile în străinătate ale est-germanilor vor fi permise fără a se mai prezenta justificări. A urmat imediat luarea cu asalt a Zidului Berlinului şi demolarea acestuia. Ulterior, au aderat la UE şi NATO încă zece foste state socialiste, cărora li s-au adăugat, în cadrul Alianţei, Croaţia şi Albania. După 20 de ani, intensitatea entuziasmului care a însoţit căderea zidului s-a redus, nu însă şi clivajele imense care separau statele occidentale de cele ale fostului lagăr socialist, un fenomen pe care actuala criză economică îl amplifică şi mai mult. Nici unul dintre fostele state socialiste care au aderat la UE nu a reuşit, în 20 de ani, să înregistreze un PIB pe cap de locuitor măcar de 50% din media statelor Europei Occidentale.

Agasant şi mârlan. Cum a fost şi-n tenis

Agassi despre Ilie Năstase: „Un român mare şi prost!”

Marţi 10 noiembrie - ori ziua când poliţiştii puteau să facă baie-n benzină

Abia ce s-a instalat la cârma poliţiei prahovene noul ştab, pe numele său în C.I. Sorin Oprea, că a şi văzut că infractorii „le râde-n nas” subalternilor săi. Fiecare de prin merţane, Lexus-e sau alte faitoane. Iar sărmanul poliţai ce să facă? Ar fi fugit el, pe jos, după infractor! Dar nu se prea poate. Nu neapărat din cauză de veston cu burtă, ci şi altele. Mai obiective. Cum ar fi sărăcia şi lipsa „gazului” de prin rezervoarele Chamade-urilor, sau VW-urilor din dotare. Iaca, noul şef a pus ţara în mişcare şi hopa, fluviu de benzină pentru poliţia prahoveană! Acum să te ţii, tăticule! Cred că tremură clanurile, găştile de cartier, interlopul este galben ca turta de ceară. Păi a venit Sorin, a venit „gazul”, să vezi cum o să zbârnâie şi o să duduie IJP-ul! Să nu uităm: ex-comandirul poliţiştilor prahoveni găsise o soluţie bună: Bach le-a dat două bonuri de 50 de lei, iar ca bonus, recomandarea "să mai patruleze şi pe jos”. Păi, nenea Julian B, de ce nu mergi, mătăluţă, acum, spre Bucureşti, la fel? Pe jos, frăţie! Că tot le ştii aşa de bine! 

Miercuri, 11 noiembrie - ziua când a băgat partidul lumină-n campus

Mardeiaş de poliţişti

Unii au mintea odihnită. Dar în schimb au muşchi. Ca să compenseze. Marţi noaptea, un poliţist şi un jandarm au plecat spre un local de pe strada Ana Ipătescu, unde avea loc un conflict între doi indivizi. Când a încercat să-i despartă, poliţistul a fost lovit de mai multe ori cu pumnul în figură de unul dintre ei. Când au încercat să-l imobilizeze, jandarmul şi poliţistul au fost loviţi de un al treilea agresor. Până la urmă, cei doi au fost imobilizaţi şi duşi la sediul poliţiei. Cam asta este moştenirea „diplomatului” din textul de mai sus, care, pentru „succesurile” sale, a fost promovat la Capitală!
Să trăiască partidul care ne-a adus lumină-n campus!
Realizare epocală. Ştire de CNN, NBC... ce mai, au fost oprite emisiunile de la toate televiziunile planetei, transmisii live, s-a încins web-ul! Cum de ce? Păi, când s-a aflat că în campusul ploieştean studenţimea o să aibă şi iluminat public... care să fie televiziunea care să-şi permită să rateze un astfel de eveniment planetar? 

Un fost şef de gară îşi doreşte şi el ceva. Propria sa gară! 

Cum, n-aţi auzit de Niculae Popescu? Nici noi! Dar el a devenit celebru pentru că are o mare dorinţă. Acesta a cerut judecătoriei din Sinaia să oblige CFR SA, Regionala Bucureşti, să îi vândă fosta locuinţă de serviciu din Gara Sinaia. Omul a locuit pe acolo ceva timp şi se pare că această relaţie nu ar fi avut de suferit dacă răii de la Regionala Bucureşti nu ar fi intervenit într-un mod atât de brutal. Sărmana gară nu poate să fie lăsată de izbelişte. Cu toată bătrâneţea ei, şi-a mai găsit şi un loc în lista monumentelor istorice. Să vedem ce vor spune magistraţii despre această poveste de dragoste. Că despre furăciunile lui Niculae Popescu, tipul din poveste, care îşi făcuse mai demult5 un minisindicat prin CFR, v-am mai povestit şi mai şi revenim, că avem cu ce, parol!
Poliţistii îşi iau concediul fără plată la alegeri. Şi se vor angaja ca şoferi de autocar?

Ce vă spuneam despre PR-ul de la IJP... a lucrat în focuri 

săptămâna aceasta. Cum-necum, s-a aflat că politiştii prahoveni au ameninţat că, dacă vor fi obligaţi să intre în concediu fără plată, nu vor sta tocmai cu mîinile în sân, ci chiar acasă, cu pulanul la odihnă. Şi nu oricând, ci chiar în zilele în care vor fi organizate cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale. Măi să fie, şi noi care credeam că se vor angaja pe la vreo agenţie de turism? Fie el şi electoral. Nu de alta, dar prea se tot vorbeşte de angajări masive în domeniu.

Dar în bar sau disco n-o fi mai bine?

Pentru că terenurile de sport au fost revendicate şi retrocedate foştilor proprietari, elevii Colegiului "I. L. Caragiale" au ajuns să susţină orele de sport cam pe unde mai sunt primiţi. Oare ce-o fi rău să se încerce şi ceva mai pe „gustul” unora? Prin baruri sau discoteci? 

Joi 12 noiembrie - ziua când ne-am culcat liniştiţi. Dacă avem buletinele de vot acasă...

Buletinele de vot au ajuns la Prefectura Prahova. De acum stăm linştiţi, am scăpat de orişice grijă. Gata lume, de acum suntem împliniţi şi pe deplin realizaţi! Dacă avem buletinele de vot pentru prezidenţiale şi referendum, ce griji putem să mai avem?! Niciuna! Mai greu a fost de angajaţii Prefecturii care au avut ceva de furcă până au descărcat şi depozitat cele peste 2,8 milioane de tipizate. 

Şeful Rebegea este un pic reţinut. Aşa că ne trebuie altul. Mai curat şi mai uscat

Pentru că judecătorul Dumitru Rebegea este un pic reţinut de organe, preşedintele Tribunalului Prahova a propus Consiliului Superior al Magistraturii o delegare în funcţia de preşedinte al Secţiei Penale. A fost propusă judecătoarea Alina Cristina Savu, pentru o perioadă de trei luni. Alina Cristina Savu este absolventă a Institutului Naţional al Magistraturii, promoţia 2003, funcţionând în cadrul Tribunalului Prahova din data de 1.12.2008, ca urmare a promovării de la Judecătoria Ploieşti unde şi-a desfăşurat anterior activitatea. Să sperăm că va fce un pic de curăţenie prin Secţie. Că aşa se face la orice „mutare” în casă nouă. Nu de alta, dar poate o face şi o slujbă, feştanie, alungare de duhuri, că multe rele au fost pe acolo.

Medicamentele vor deveni un lux! De parcă a fost cândva altfel...

Pentru că tot se lăfăiau bolnavii în medicamente şi nu mai ştiau cum să refuze ofertele medicilor sau farmaciştilor, iată că dezmăţul a trebuit să fie stopat. Fiind tare priceput în domeniu, ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, avea să propună scumpirea medicamentelor. Cică a făcut-o din milă faţă de concernele farmaceutice. Potrivit proiectului iniţiat de acesta, care vizează modificarea formulei pentru calcularea preţului medicamentelor, unele tratamente pot ajunge, curând, de trei ori mai scumpe. Păi vedeţi că este bine? Putea să propună o scumpire cu 1.000 la sută. Mulţumiri lui Videanu, că ca el nu mai găsim!

Traficanţi de carne vie puşi la pripon

Cred că nea Mircea şi-a ros unghiile săptămâna asta. A fost bătut crunt de poliţişti. Desigur, la capitolul imagine, apariţii în presă, şi nu la ce vă gândiţi voi! IPJ Prahova a colaborat cu poliţia din Spania la arestarea a 25 de persoane dintr-un grup organizat profilat pe comiterea de infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori în vederea exploatării sexuale. Colaborarea a început în 2008, când poliţiştii de la Crimă Organizată Ploieşti şi procurorii de la DIICOT Ploieşti au probat activităţile infracţionale desfăşurate de 10 prahoveni. Grupul era condus de P.G.V., momentan trimis în judecată în stare de arest preventiv, riscând o pedeapsă cu închisoare de până la 20 ani. Informaţiile obţinute au făcut ca Poliţia Naţională Spaniolă să deschidă o investigaţie proprie, pe care au denumit-o OPERAŢIUNEA PLOIEŞTI. Spaniolii au descoperit că victimele reţelei erau recrutate din Prahova, fiind înşelate cu privire la scopul călătoriei în Spania (un loc de muncă legal). Fetele, chiar minore, erau ameninţate şi agresate, inclusiv prin supunerea la practici sexuale sadomasochiste. După ce le distrugeau psihic, proxeneţii le scoteau "la produs” în cluburile „EROTIKA” din Girona, „DIANA” din Tordera-Barcelona şi „SAUNA PERLA NEAGRÄ‚” din Barcelona. OPERAŢIUNEA PLOIEŞTI s-a terminat pe 21.10.2009, cu arestarea a 25 de persoane şi confiscarea unor mari sume de bani, autoturisme, documente privind transferuri bancare, aparatură IT şi alte documente incriminatorii. În total, în cluburile de noapte „Erotika” şi „Diana” au fost depistate 34 de românce, dintre care patru din Prahova.

Cornel-Cornel, mai stai prin arest niţel

Tribunalul Prahova, a dispus acordarea unui nou termen, pentru data de 10 decembrie, în dosarul patronului echipei FC Argeş, Cornel Penescu. Iată că aşa se rezolvă treburile Justiţiei. Cu o amânare, cu o recuzare, un avocat lipsă, un act nou, o expertiză şi tot aşa... 

Investiţii pe datorie

Pentru că nu prea are bani, municipalitatea câmpineană s-a împrumutat cu 675.000 euro. Banii vor fi folosiţi pentru niscaiva investiţii în urbe. Dacă aşa va fi sau nu, vom vedea în kilometrii de borduri, băncuţe sau trotuare.

Grădiniţa nu se prăbuşeşte. Dar stă într-o rână. 

Unii au spus, pe un site de ştiri, cum că la Grădiniţa nr. 1 din Vâlcăneşti se învaţă în condiţii improprii. Se spunea că sediul acesteia ar fi la un pas de prăbuşire, iar prin sălile de curs s-ar preumbla şoarecii. Directorul a negat vehement şi a spus că totul este fals! Aşa o fi, cum spune dânsul. Păcat, ce asemănare ar fi fost între turnul din Pisa şi grădiniţa respectivă! Iar despre şoareci, oare nu vedeţi cât de iubite sunt serialele cu Tom şi Jerry? Animăluţele respective nu au şi ele un rost în lanţul trofic? Poate că o fi şi ecologist edilul din zonă.. cine ştie... Iar micuţii vâlcăneşteni ar fi avut o bună ocazie să înveţe atât istorie cât şi zoologie, başca niscaiva lecţii de supravieţuire sau de prim ajutor!

Şi ce dacă-i inventator? În zona liberă de orice nu contează!

Justin Capră a revendicat 18 hectare de teren la Filipeştii de Târg. A cerut el, dar asta nu înseamnă că le-a şi primit în totalitate. Încă mai aşteaptă. Ce poate să facă altceva? Credeţi că interesează pe cineva (dintre mai marii comunei, judeţului etc) faptul că pe acele terenuri inventatorul ar vrea să ridice un muzeu al invenţiilor?
Vineri 13 noiembrie - Auraş a fost uşuit iar visul lui nea Mircea s-a-mplinit. 

Iată că pohta ce-a pohtit don Mircea Cosma s-a împlinit. Alianţa PSD-PNL a hotărât demiterea vicepreşedintelui C. J., Auraş Dragomir, cu motivaţia că nu s-a integrat în echipa preşedintelui Mircea Cosma. Este evident că Auraş Dragomir nu a dorit şi nici nu avea cum să se „integreze” într-un sistem de practici mafiote pe care clanurile Cosma şi Semcu l-au impus la Consiliul Judeţean Prahova. Auraş Dragomir nu a fost şi nici nu avea cum să fie de acord cu licitaţia penală de asfaltare a drumurilor judeţene 100 B, în zona Balta Doamnei-Gherghiţa, şi 101 A, în zona Poienarii Burchii-Şirna. Incredibil, dar execuţia şi recepţionarea lucrărilor s-au desfăşurat pe parcursul unei singure zile. Asta în condiţiile în care asfaltările aveau o lungime totală de aproape 30 de kilometri iar valoarea lucrărilor este de peste 20 miliarde de lei. Ei, şi ce-i cu asta? Dacă vrea nea Mircea, îngroapă judeţul în asfalt! Asfaltează platoul Bucegi, toarnă un nou Sfinx, din bronz - că d-aia unu-i Mircea-n judeţ!

Doar atât?

Elevii prahoveni ar putea avea, anul acesta, încă zece zile în plus de vacanţă. Mai ales că profesorii nu prea vor să intre cu de-a sila în cele 10 zile de concediu fără plată. Bune şi astea, că tot nu prea ajută la ceva - după unii - prea multă şcoală. Că doar nu s-or face cu toţii filosofi când este atât de mare nevoie şi de frizeri sau mecanici!

Uite că ploieştenii au un nou primar. Nu, nu-i Sebi, ci Vlad Bocioacă 

La sala „Leonard Doroftei” au avut loc alegerile pentru funcţiile de primar, doi viceprimari şi un secretar. Nouă liceeni au candidat pentru cele patru posturi, dar frumos a fost că au avut destule momente în care au arătat că se pot inspira de la seniori. Aşa că, din lupta electorală nu au lipsit acuzaţiile, votanţii nelămuriţi şi toate câte se mai vad şi la old-boys. Vlad Bocioacă pare să fi avut un staff mai bun, autocare, turişti electorali şi cine mai ştie ce. Dar a învins şi va fi primar peste Ploieşti. Timp de trei ani! O fi promis borduri, parcuri, curăţenie prin şcoli?

Carmen şi primele sale

Iată că un nou scandal se iveşte în urbe. Aflăm că, de aproape trei ani, 271 de angajaţi de la Poliţia Comunitară ar fi luat lunar prime care s-au adunat cam pe la 30.000 de lei. De prime au beneficiat 200 de agenţi de la ordine publică şi 71 de angajaţi TESA. Se pare că de aici s-a pornit criza economică mondială. Prea s-au simţit ca belferii şi nu le mai ajungeau salariile alea fabuloase!

Pe poduri, pe blocuri sau prin păduri aţi încercat?

PSD Prahova a descoperit trecerile de pietoni. Şi s-au îndrăgostit de zebre! Că tot stăteau ele aşa de niciun folos prin oraş. Aşa că au tras trupe de „publicitarişti” să le ocupe! Care cu banner, care cu sloganul în cârcă! Să vadă şi şoferul că avem campanie electorală! Urmează faza cu blocurile, macaralele, copacii!

Belgienii vor legume de la Ciorani

Primarul comunei Ciorani, Marin Voicu, a primit un grup de investitori belgieni care au de gând să investească în zonă. Gândul belgienilor pare foarte bun. Ei vor să investească într-un „centru de preluare, sortare si valorificare a legumelor din bazinul legumicol al judeţelor Prahova, Ilfov si Ialomiţa”, iar investiţia a fost estimată la12 milioane de euro. Păi să vină, că şi aşa avem sute de hectare care zac în pârloagă!

A.N.L. plânge, dar doritorii de case hohotesc!

A trecut o lună de când reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe au deschis lista de înscrieri pentru ploieştenii care visează la o casă a lor sau să-şi cumpere o locuinţă. Numai că fiind criză, salariile mici - care mai sunt -, nimeni nu a convins băncile să le ofere creditele mult dorite. 

Vlad de la Sinaia o dă la întors

"Am fost, sunt si voi fi mereu un liberal!”, avea să tune şi să fulgere edilul sinăienilor. Iată ce frumos le zice domnia sa: „Deoarece Sinaia este unică, şi aici nu mă refer doar la renumele ei, ci şi la faptul că este singurul oraş din Valea Prahovei sub conducere liberală, consider aceste articole din presă drept o metodă de manipulare a electoratului pentru a crea confuzie şi de a schimba curentul liberal de susţinere a candidatului PNL Crin Antonescu. Liberal fiind, îmi exprim public, încă o dată, întregul sprijin pentru Crin Antonescu şi îi asigur pe toţi cei care sunt alături de noi că Sinaia va fi mereu liberală". Ştim, Vlad, cu Băsescu preşedinte...

Ştire din viitor sau cum s-a făcut ca avocata interlopilor să nu ajungă magistrat

În data de 15 noiembrie 2009, Consiliul Superior al Magistraturii a organizat concurs pentru ocuparea a 120 de posturi de judecatori şi a altor 50 pentru procurori. Excelent, că şi aşa nu sunt ocupate toate posturile de ani buni. La Tribunalul Prahova, pe lista celor 34 de candidati admişi să participe la concurs s-a aflat şi nimeni altcineva decât avocata Pilica Iosefina Viorica. Devenită celebră după ce a fost prezentată de procurorii DNA că ar fi intermediat mita pe care ar fi primit-o preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Prahova, Dumitru Rebegea. Păcat! Păi ar fi grăbit circuitul şpăgilor în natură. Sexuală, penală, comercială, civilă, ce mai contează unde şi cum?!

Back To Top