Categorie: Politic

parlamentRomânia are trei noi senatori şi cinci deputaţi după alegerile parţiale care au avut loc duminică, în acelaşi timp cu scrutinul europarlamentar. Cele mai multe mandate, şapte, le-a obţinut alianţa PSD-UNPR-PC. Printre câştigători se numără şi fostul tenismen Ilie Năstase, care a învins detaşat în Colegiul 8 din Capitală. Liberalii au câştigat un singur mandat, cel al lui Andrei Daniel Gheorghe.

Candidaţii PSD-UNPR-PC au câştigat aproape toate mandatele pentru care au concurat la alegerile parţiale parlamentare şi locale, singurul pierdut fiind mandatul de deputat în Ilfov pentru Gabriela Szabo. Aceasta va rămâne la Ministerul Tineretului şi Sportului, deoarece a pierdut cursa de parlamentar de Ilfov, fiind învinsă de Andrei Daniel Gheorghe de la PNL.

Candidatul PNL Andrei Daniel Gheorghe a câştigat mandatul de deputat în Colegiul uninominal 4 din Ilfov, cu 12.493 de voturi, fiind urmat de candidata Alianţei PSD-UNPR-PC Gabriela Szabo, cu 7.605 voturi şi candidatul PMP Dumitru Simion, cu 1.694 de voturi, potrivit datelor comunicate luni de BEC.

La alegerile parlamentare parţiale din Colegiul uninominal 4 din Ilfov, din cei 73.657 de alegători înscrişi în listele electorale, s-au prezentat la urne 26.167. S-au înregistrat 24.938 de voturi valabil exprimate, 1.177 de voturi nule şi 51 de voturi albe.

Noii parlamentari stau în funcţie doar doi ani, până la următoarele alegeri parlamentare din 2016.

Back To Top