Categorie: Politic

blagaConducerea PDL a votat, miercuri, în unanimitate, începerea discuţiilor cu PNL pentru o alianţă, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele PDL, Vasile Blaga, menţionând că se doreşte constituirea, în final, a unui mare partid de dreapta.

„Dorim să colaborăm cu termen scurt, mediu şi lung, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale, ci şi pe cele locale şi generale. Dorim construirea în timp a unui singur mare partid de centru dreapta în România. PDL are un candidat, unul foarte puternic, Cătălin Predoiu, însă, împreună cu liberalii vom stabili criteriile după care să avem un singur candidat", a declarat Vasile Blaga.

Vicepreşedintele PDL, Vasile Blaga, a mai declarat astăzi că liderul PNL Crin Antonescu „a învăţat multe din cele întâmplate pe parcursul ultimilor ani" şi a arătat că discuţiile dintre PDL şi PNL privind o construcţie de dreapta vor trebui să fie unele pentru români.

De asemenea, Blaga a mai spus că PDL salută dorinţa PNL de a face parte din PPE.

Vasile Blaga a declarat marţi seara, la Digi24, că pentru unificarea dreptei e nevoie de un ţel, un proiect şi o echipă. Ţelul este câştigarea alegerilor prezidenţiale de anul acesta şi legislative din 2016, dar şi realizarea unui mare partid de centru-dreapta.

Primele discuţii oficiale pe această temă vor avea loc astăzi, la 17.00, la Parlament, potrivit declaraţiilor preşedintelui PDL, Vasile Blaga.

 

Back To Top