Categorie: Politic

antonescuPNL are de aşteptat până la toamnă pentru a se aflilia PPE. Liberalii vor intra în familia politică a lui Traian Băsescu abia peste câteva luni. Informaţia a fost confirmată în exclusivitate pentru România TV de purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou. Crin Antonescu a anunţat, imediat după europarlamentare, trecerea PNL la PPE.

Partidul Popular European a anunţat că PNL nu se va putea afilia imediat la cea mai mare familie europeană, ci va trebui să aştepte până la următoarea Adunare Politică a PPE, care va avea loc în septembrie.

"PNL a cerut oficial să se aflilieze la PPE, iar această cerere a fost înaintată Adunării Politice a PPE, cea care ia acest gen de decizii. Acum urmează să primim documentele aferente acestei cereri, documente pe care le vom primi în zilele următoare. Procesul a fost demarat, aşa cum am spus, toată lumea a salutat cererea, nu a întrebat nimeni de ce şi cum, toţi au fost pozitivi. Ne aşteptăm ca procesul de afiliere să fie finalizat la următoarea Adunare, care este prevăzută în septembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Partidului Popular European, Kostas Sasmatzoglou, pentru România TV.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Norica Nicolai, vicepreşedinte al PNL şi europarlamentar, a declarat că "PNL rămâne membru ALDE" şi amânarea afilierii la PPE este oportună pentru că liberalii români pot face lămuririle necesare în statul partidului.

Nicolai a precizat că va cere un punct de vedere a preşedintelui interimar al partidului, Klaus Iohannis, referitor la această chestiune, pentru că demersul PNL de a intra în PPE lasă formaţiunea din Bld. Aviatorilor în afara statutului, acolo unde scrie că PNL este membru ALDE. PNL a programat un Congres Extraordinar pentru zilele de 28 şi 29 iunie, când se vor putea face şi modificări de statut.

Norica Nicolai spune că fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, "a indus în eroare" în şedinţa BPN de săptămâna trecută şi în declaraţiile sale publice, susţinând că procedura de afiliere a PNL la PPE se va finaliza în timpul cel mai scurt, probabil pe 3 iunie, ceea ce i-a determinat pe liderii PNL să voteze fără tăgadă această propunere.

Întrebată la ce s-a referit când a declarat că a fost indusă în eroare de domnul Antonescu, eurodeputatul liberal a răspuns:

„M-am referit la faptul că în ședința BPN, dar și în declarația publică a dânsului, valida opțiunea PNL de a se afilia la PPE și domni asa ne-a spus că în teremenul cel mai scurt, 3 iunie, procedura e îndeplinită. După ce Congresul va decide această schimbare doctrinară vom depune documentele necesare afilierii și urmează ca PPE în septembrie să ia o decizie", a conchis Nicolai.

Pe site-ul oficial al Partidului Popular European, PNL nu este inclus în grupul formaţiunilor din România parte a PPE, acolo unde pot fi găsite PDL, UDMR şi PNŢCD.

Back To Top