Categorie: Politic

cornelia negrut deputat feng shuiDin seria „ce mai propun aleșii României", deputatul PC Cornelia Negruţ susţine includerea în nomenclatorul de meserii a „expertului în feng shui", ea afirmând că activitatea acestuia, „bazându-se pe teoria elementelor pământ, metal, apă, lemn, foc şi pe principiile yin şi yang", vizează ameliorarea sănătăţii şi comportamentului persoanelor.

Negruţ i-a cerut ministrului Muncii să analizeze includerea în nomenclatorul de meserii a terminologiei de „specialist sau expert feng shui". Deputatul PC precizează că, în ultima perioadă, în România au apărut tot mai mulţi specialişti în domeniul fengh shui, care doresc să intre în legalitate din punctul de vedere al meseriei pe care o prestează.

Ea menţionează că Feng Shui este un ansamblu de principii de geomanţie, care afirmă că formele şi mediul ambiant pot influenţa principiile vieţii oamenilor. „Scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul înconjurător", scrie deputatul conservator în argumentarea sa către ministrul Muncii.

Cornelia Negruţ menţionează că expertul fengh shui, „bazându-se pe teoria celor cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn, foc) dar şi pe principiile yin şi yang, încearcă să reechilibreze forţele care se manifestă local, pentru a ameliora sănătatea, prosperitatea şi comportamentul persoanelor".
„Cele patru centre de inters majore din fengh shui sunt: bogăţia, fericirea, longevitatea şi copiii sănătoşi", mai apreciază deputata PC.

În răspunsul Ministerului Muncii se menţionează faptul că, între atribuţiile instituţiei, se află şi elaborarea şi actualizarea nomenclatorului Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR), sistem care se ocupă de identificarea, ierarhizarea şi codificarea tuturor ocupaţiilor desfăşurate în economie, indiferent de tipul şi locul desfăşurării.

Potrivit prevederilor legale, pentru introducerea unei noi ocupaţii în COR, utilizatorii trebuie să depună la registratura Ministerului Muncii o cerere însoţită de documentaţia prevăzută de articolul 8 din Ordinul nr. 270/2002, care trebuie să cuprindă un memoriu justificativ, descrierea ocupaţiei, o adresă din partea ministerului de resort, precizarea bazei legale.

Documentaţia este analizată în cadrul Direcţiei Ocupare şi Egalitate de Şanse, cererea fiind soluţionată în termen de 30 de zile de la data înregistrării.

Mai multe AICI

Back To Top