Categorie: Politic

ponta si ddNegocierile dintre PSD şi PPDD sunt impas. Social-democraţii sunt supăraţi pe liderii Partidului Poporului pentru că au încheiat alianţe cu partidele de dreapta în mai multe judeţe. Un alt motiv este că partidul lui Dan Diaconescu vrea un minister, iar social-democraţii ezită să-l dea.

PPDD a încheiat deja alianţe cu PDL şi PNL la Hunedoara, Gorj şi Braşov şi discută cu aceleaşi partide la Iaşi şi în Dâmboviţa. Mai mult, liderii partidului susţin că acolo unde alianţele cu PSD nu asigură majoritate, membrii PPDD vor merge pe mâna formaţiunilor de dreapta, potrivit Digi 24.

Se pare că acţiunile Partidului Poporului i-au supărat foarte tare pe social-democraţi.

„Dacă se mai întâmplă situaţii ca cea de la Braşov, în care ei spun la centru că sunt anti-Băsescu, în schimb la Braşov au facut alianţe cu cei de la PDL şi PNL, atunci asta nu ne va ajuta în negocieri", a declarat Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD.

De altfel, discuţiile s-au oprit de când partidul lui Dan Diaconescu negociază cu PSD la centru şi, în ţară, bate palma cu partidele de dreapta.

"Nu ne-am mai întâlnit cu PP-DD-ul. Noi am venit cu bună-credinţă la constituirea unei alianţe anti Băsescu, am luat de bun ce a spus Dan Diaconescu, dar principalul nostru obiectiv îl reprezintă alianţele în plan local. De ce? Pentru că, din păcate, colegii de la PNL care au făcut cu noi majorităţi, noi am acceptat atunci să avem o proporţie paritară pe listele de consilieri locali şi judeţeni, chiar dacă partidul nostru era de două ori mai mare decât PNL, acum ei vor să rupă majorităţile cu noi şi să aducă în majorităţi pe cei de la PDL pe care electoratul i-a sancţionat la votul din 2012 de la locale. Practic, înşelând votul pe care cetăţenii l-au dat în 2012″, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit obiectiv.info.

Negocierile merg greu şi din alt motiv. Partidul Poporului vrea un minister, cel mai probabil pe cel care gestionează situaţia românilor din afara ţării, dar PSD nu este deloc încântat să cedeze un portofoliu în Executiv.

Şedinţa Parlamentului prin care se validează schimbarea configuraţiei Guvernului a fost totuşi programată, de principiu, pentru 16 iunie.

Back To Top