Categorie: Politic

ponta ganditorAtât reprezentanți ai UDMR cât și ai UNPR au solicitat președintelui PSD, premierul Victor Ponta, să se decidă mai repede cu privire la parteneriatul pe care dorește să îl încheie cu PPDD. În acest timp, PSD pune presiune pe reprezentanții PPDD pentru a se hotărî cu cine vor să încheie alianțe.

UDMR dă un ultimatum social-democraţilor. Peter Kovacs, secretarul general al UDMR, a lansat un mesaj către PSD prin care cere liderilor acestui partid să exprime clar dacă sunt parteneri sau adversari cu maghiarii la guvernare.

Declaraţia reprezentantului UDMR vine în contextul negocierilor dintre PSD şi PPDD pentru formarea unor majorităţi în teritoriu şi în eventualitatea că partidul lui Dan Diaconescu ar putea intra şi la guvernare. Deocamdată, însă, discuţiile au intrat în impas. PSD a cerut PPDD să îşi lămurească situaţia în teritoriu şi să se decidă cu cine face alianţe, pentru că, la nivel local cei de la PPDD discută și negociază cu PNL și PDL.

Pe fondul acestui blocaj, UDMR nu este singurul care pune presiune pe social-democrați. PSD a fost presat și de reprezentanții UNPR care au cerut, la rândul lor, asigurări pentru parteneriatul la guvernare. Reprezentanții Uniunii i-au cerut premierului să precizeze ce planuri are cu PPDD, să nu încheie un protocol de colaborare și să nu aducă un ministru PPDD în coaliția de guvernare.
Potrivit surselor digi24.ro, Victor Ponta a dat UNPR-ului asigurări că această coaliție de guvernare este în siguranță, însă nu este sigur dacă președintele PSD a promis UNPR-iștilor că nu va coopta PPDD la guvernare.

Mai multe AICI

 

Back To Top