Categorie: Politic

calin popescu-tariceanuFostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că inițiază procedurile pentru înfiinţarea unui nou partid liberal şi strângerea de semnături pentru înscrierea candidaturii sale la prezidenţiale.

Tăriceanu arată, în mesajul transmis liberalilor, înaintea Congresului de alegere a unui nou preşedinte al partidului, că, „din păcate, acest Congres a fost pregătit cu multă atenţie de conducerea demisionară, iar delegaţii au fost aleşi cu grijă pentru evitarea oricărei tentative de opoziţie în cadrul lucrărilor sale".

„În această situaţie, toate speranţele mele într-o dezbatere reală a problemelor pe care le-am menţionat aici şi a unor decizii în consecinţă sunt aproape nule", precizează Tăriceanu.

Fostul lider liberal arată că, în calitatea sa de vechi liberal, de participant direct la renaşterea liberalismului în România imediat după Revoluţie şi de om politic care a reprezentat cu onoare şi a făcut cinste PNL în funcţiile publice deţinute, a hotărât împreună cu colegii săi din Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale iniţierea imediată a tuturor „procedurilor necesare înfiinţării legale a unui nou partid liberal, inclusiv strângerea de semnături şi adeziuni".

„Noi vom ţine vie flacăra liberalismului în România", adaugă el.

În plus, Călin Popescu Tăriceanu anunţă că vor iniţia acţiunea de strângere a semnăturilor necesare înscrierii legale a candidaturii sale la Preşedinţia României.

Tăriceanu afirmă că ar fi preferat să adreseze acest mesaj ca participant la Congresul PNL, în calitate de delegat şi în calitate de candidat la preşedinţia partidului, aflat pe lista celor care solicită onoarea de a reprezenta PNL la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

El le-a transmis liberalilor că proiectul de fuziune dintre PNL şi PDL trebuie respins, întrucât ar reprezenta „o greşeală capitală".

Totodată, el le-a spus că grupul de europarlamentari PNL trebuie să revină în Grupul ALDE.

Mai multe AICI

 

Back To Top