Categorie: Politic

iohannis pnlKlaus Iohannis a câştigat, sâmbătă, alegerile pentru preşedinţia PNL, primind 1334 de voturi, din totalul de 1479 de voturi valabil exprimate la congres, contracandidatul său, Ioan Ghişe fiind votat de 144 de delegaţi. Iohannis a declarat că este în măsură să confirme că "PDL a acceptat" ca noua formaţiune politică rezultată din fuziunea cu liberalii să se numească PNL.

Congresul PNL a votat, sâmbătă, rezoluţia privind aderarea partidului la grupul Popularilor Europeni, cu majoritate de voturi, înregistrându-se doar trei voturi împotrivă. După vot, preşedintele partidului, Klaus Iohannis a arătat că rezoluţia a fost adoptată cu "largă majoritate", doar trei delegaţi fiind împotrivă.

"Constat că PNL a setat direcţiile importante pentru perioada următoare, aprobând unificarea dreptei, constând în fuziunea cu PDL şi aderarea la PPE", a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că PDL a acceptat ca noul partid rezultat din fuziunea dreptei se va numi PNL. "Sunt în poziţia să vă anunţ că PDL acceptă ca noua formaţiune politică să se numească PNL", a anunţat Iohannis.

Fuziunea dintre PNL şi PDL a fost adoptată cu o majoritate covârşitoare de Congresul PNL. Au fost doar şase voturi împotrivă şi 4 abţineri.

Fostul preşedintele al PNL, Crin Antonescu, a susţinut, sâmbătă, în congresul partidului că "trădătorii iau ochii", dar din momentul în care aceştia trădează încetează să mai existe, afirmând că PNL are nevoie ca oamenii care "dau totul şi nu cer nimic" şi care să dea bătăliile vremurilor lor.

În discursul său de prezentare a raportului de activitate ca fost preşedinte al PNL, Antonescu s-a referit la Călin Popescu Tăriceanu, însă nu i-a pronunţat numele.

Preşedintele PNL Klaus Iohannis şi fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu au acceptat să fie propuşi candidaţi ai PNL la preşedinţia României, ei exprimându-şi acceptul în plenul congresului liberal, informează Mediafax.

"Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luaţi. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt", a spus Antonescu.

Anterior, Mircea Ionescu Quintus, care conducea dezbaterea congresului, a declarat că decizia desemnării candidatului la prezidenţiale aparţine Delegaţiei Permanente. "Acum e vorba de nominalizare. Poate să fie un nume sau mai multe", a afirmat Quintus.

Mai multe AICI

Back To Top