Categorie: Politic

crin iohannisDelegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal se reuneşte astăzi pentru a stabili candidatul formaţiunii la alegerile prezidenţiale.

Liberalii vor stabili luni, prin vot, cine va fi propunerea lor pentru candidatura la alegerile prezidenţiale. Au de ales între Klaus Iohannis şi Crin Antonescu. Sondajele arată că actualul preşedinte al liberalilor s-a detaşat net în faţa rivalului său.

Potrivit cercetării IRSOP, realizată la comanda PNL, Klaus Iohannis ar avea prima şansă să-l învingă pe Victor Ponta într-un eventual tur doi al alegerilor prezidenţiale. Primarul Sibiului ar fi votat la prezidenţiale de peste o cincime dintre români, în timp ce numai 6 la sută l-ar alege pe Crin Antonescu, potrivit Digi 24.

În turul doi, Klaus Iohannis s-ar califica la o difierenţă care i-ar da şanse împotriva candidatului stângii. El ar fi la numai 6 procente distanţă de Palatul Cotroceni, în timp ce Crin Antonescu ar avea nevoie de încă 24 de procente. Şi mai slab stă în sondaje Cătălin Predoiu, actuala propunere a PDL la alegerile prezidenţiale.

Dacă ar intra în turul doi cu Victor Ponta, el ar fi învins la o diferenţă de 27 de procente. Sondajul IRSOP a fost realizat telefonic, la comanda PNL, pe un eşantion de 1.400 de persoane.

Cercetarea a fost făcută în perioada 10-17 iulie şi are o marjă de eroare de plus-minus 2,5%.

Pe 28 iunie, în cadrul Congresului PNL, Klaus Iohannis şi Crin Antonescu au fost propuşi pentru cursa prezidenţială. Reuniunea trebuia să voteze o rezoluţie cu privire la candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, însă Klaus Iohannis a retras acest document iar preşedintele de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu-Quintus, a anunţat că Delegaţia Permanentă a partidului va alege candidatul liberalilor la Preşedinţie.

Pe 26 iulie, liberalii se reunesc în congres extraordinar pentru aprobarea statutului partidului care va rezulta din fuziunea PNL-PDL şi aprobarea protocolului politic.

Back To Top