Categorie: Politic

aniAgenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a cinci foşti sau actuali aleşi locali (un primar, doi viceprimari şi doi consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Pe lista aleşilor incompatibili se afllă şi viceprimarul comunei Brebu, Gabriel Briscan. Potrivit ANI, acesta se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 iunie 2012, întrucât deţine, simultan cu funcţia de viceprimar, şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Alături de Gabriel Briscan incompatibili au mai fost declaraţi Dumitru Mitroi, primarul comunei Cislău, jud. Buzău, Pătru Iscru, viceprimar al comunei Rojişte, jud. Dolj, Nicolae Daviţoiu, fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu (mandatul 2008 - 2012), Ion Popescu, consilier local în cadrul Consiliului Local Vintileasca, jud. Vrancea

"Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris", mai arată ANI.

Back To Top