Categorie: Politic

alegeri urnaPeste 130 de oameni care au votat pe liste suplimentare la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu, sunt audiaţi ca martori. Este vorba despre mai mulţi locuitori din comuna Voila, judeţul Braşov, dar şi turişti, transmite Digi24.

Dosarul îi vizează pe membrii secţiei de votare din comuna Voila, care sunt cercetaţi pentru fraudă la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în 2012.

Atunci, peste 130 de persoane au votat pe liste suplimentare. Unul dintre votanţi, un cetăţean din judeţul Iaşi a depus o plângere la parchetul din Făgăraş şi a denunţat faptul că membrii comisiei electorale din localitatea Voila ar fi făcut mai multe fraude şi ar fi permis ca pe listele suplimentare anumite persoane să voteze de mai multe ori. Anchetatorii verifică acum dacă cele reclamate se confirmă, astfel c procurorul de caz de la parchetul local din Făgăraş a decis să trimită în ţară 130 de citaţii pentru toate persoanele care în 2012 au votat la Voila pe liste suplimentare.

Cei chemaţi la audieri nu au calitatea de învinuit, ci sunt citaţi ca martori.

Back To Top