Categorie: Politic

tariceanu presedinteÎn Ploiești, apropierea campaniei electorale este simţită şi la propriu şi la figurat. Chiar dacă din punct de vedere legal partidele nu au voie să promoveze public însemne şi idei care duc la susţinerea unui candidat, în Ploieşti deja au demarat acţiuni care ţintesc în mod direct bătălia electorală ce va avea loc în toamna acestui an.

În Ploieşti, figurile viitorilor candidaţi la alegerile prezidenţiale au apărut la tot pasul, fiind imprimate pe corturi montate pe domeniul public. Oficial, acţiunea este destinată unei nevinovate strângeri de semnături, în scopul susţinerii candidaţilor.

"Victor Ponta - Președinte și "Călin Popescu Tăriceanu - Președinte".

Pe lângă acţiunea UNPR de strângere de semnături pentru candidatura lui Victor Ponta la președinția României (detalii AICI), în Ploiești se face văzut și Călin Popescu Tăriceanu, candidat și el la președinția României.

Este vorba tot despre o acțiune de strângere de semnături pentru candidatura la președinția României, pe care Călin Popescu Tăriceanu a anunțat-o de la începutul lunii iulie, după lansarea partidului său, Partidul Reformator Liberal, care, reamintim, acesta a spus că noua formațiune va fi membră ALDE.

Despre singurul său "rival", la acel moment, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu a spus că: "nu e niciun fel de problemă, pentru că în România, încă o bună perioadă vom avea o scenă politică în care vom avea reprezentate mai multe curente politice, partide de la stânga şi de la dreapta spectrului politc şi nu un sistem bipolar, cum se întâmplă în America, unde există doar două partide".

Cu siguranță campania pentru Tăriceanu, în Prahova, va fi una tumultoasă, ținând cont că majoritatea membrilor care astăzi formează PLR sunt foști membri PNL, existând, până la finalul bătăliei politice, o luptă între cele două organizaţii de atragerea bazinului electoral tradiţional liberal către o direcţie sau alta.

Ce mai contează că legea specifică clar perioada în care se poate face propagandă electorală. România îşi păstrează şi la acest capitol tradiţiile. 

Așadar, nu ne-am mira dacă mâine ar apărea corturi și cu Elena Udrea și Monica Macovei și, nu în ultimul rând, cu Klaus Iohannis. Că doar fiecare potențial candidat la președinție trebuie să aibă un număr de susținători pentru a se putea înscrie în cursa pentru prezidențiale.

Back To Top