Categorie: Politic

ponta si dragneaAu vrut să fie 10 zile, s-a vehiculat şi 15, iar, într-un final, au ajuns la 45 . E vorba despre timpul pe care îl vor avea aleşii locali sau judeţeni pentru a-şi alege partidul în care vor să activeze, fără a-şi pierde mandatul.

Guvernul a votat ieri, 28 august, Ordonanţa care legiferează aceasta migraţie, iar premierul Victor Ponta spune că şi-o asumă, subliniind că "trebuie făcută dreptate."

Astfel, aleşii locali vor avea o perioadă de 45 de zile în loc de 10, cum intenţiona iniţial, pentru a decide dacă îşi schimbă culoarea politică. Anunţul a fost făcut oficial, cu toate ca ambasadă Statelor Unite la Bucureşti şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la această iniţiativă, iar preşedintele Traian Băsescu a cerut public Guvernului să renunţe la proiect.

"Trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate, că nu cine striga mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL, cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei, şi azi s-au trezit pedeliști, cu Blaga şi Iohannis", a spus Victor Ponta.

Principalii vizaţi de măsură guvernului sunt cei 41 de preşedinţi de consilii judeţene, precum şi 3.186 de primari din întreaga ţară.

Cu privire la nemulţumirea opoziţiei (ACL: PNL+ PDL), Ponta reaminteşte că, şi în 2006, când la putere era aceeaşi alianţă PNL+ PDL, sub denumirea DA a fost promulgată o lege asemănătoare. "45 de zile, exact cum a fost în legea PDL-PNL, pot să fie independenţi, pot să rămână unde sunt sau pot să îşi respecte alegătorii. Să candidezi cu USL Antonescu şi Ponta lângă tine şi să trebuiască să treci acum cu Blaga, Băsescu şi Iohannis e un lucru pe care nu cred că putem să-l cerem cuiva. Nu sunt primarii şi consilierii, sclavii pe moşia lui Blaga şi Iohannis, pot să fie liberi şi pot să-şi servească alegătorii şi nimic altceva", a mai spus premierul.

Citește și: Perspectiva dragniană asupra legii: Liber la traseism pentru primari

ACL Prahova, front comun împotriva ordonanței lui Dragnea / Roberta Anastase amenință cu plângere la DNA atitudinea PSD în teritoriu

Back To Top