Categorie: Politic

klaus iohannis ploiestiKlaus Iohannis, candidatul Alianței Creștin Liberale (ACL) la alegerile prezidențiale a fost prezent la Ploiești, în data de 9 septembrie, în cadrul unui miting de partid care a adunat aproximativ 1000 de susținători în sala Casei Sindicatelor din localitate. În prezența liderilor Opoziției și a susținătorilor, Iohannis și-a reafirmat hotărârea de a schimba felul de a se face politică odată cu alegerea sa în cea mai înaltă funcție în stat. Totodată, Iohannis a criticat demersul de suspendare al președintelui Băsescu, considerând că suspendarea unui președinte în ziua alegerii următorului șef de stat nu este altceva decât o „prostie".

„Din păcate, am văzut un nou exemplu de ce înseamnă spectacol steril - un politician care a venit să ne propună ca în ziua în care se alege un nou președinte, să îl suspendăm pe vechiul președinte. Asta e o prostie. Asta e o politică pe care eu nu mi-o doresc. Îmi doresc o politică care să aducă soluții, nu explicații de ce nu se poate".

„Acum, în 2014, dumneavoastră, împreună cu colegii din PDL, PNL, am înființat cel mai mare partid de dreapta - este cea mai importantă realizare politică din acest an. Acest partid va câștiga alegerile prezidențiale din 2014. Ar fi puțin lucru pentru a înființa un partid pentru a câștiga odată alegerile. Noi vrem să fim forța politică care definește destinul României pentru cel puțin 10 ani de acum încolo. Este o nevoie de un partid de centru-dreapta puternic.

Este nevoie de zece ani de guvernare de dreapta în România. Este nevoie ca după zece ani ani să spunem că noi, împreună cu românii, am făcut România prosperă și puternică. Eu îmi doresc pentru România mea oameni liberi și puternic, oameni cu un venit decent, care să nu stea să primească de la stat. Sunt primarul Sibiului din anul 2000. Când am devenit primar, în 2000, Sibiul era un oraș care își pierduse speranța.

Am mers personal în Germania, în Austria, am vorbit cu oameni de afaceri, i-am convins și au venit în Sibiu. Am creeat o zonă industrială și în câțiva ani am creat mii de locuri de muncă. Șomajul în Sibiu a dispărut. În 2005 am fost acceptați Capitală Culturală Europeană și 2007 a fost un mare succes. Nu spun aceste lucruri ca să mă laud pe mine, vă spun doar că în România se poate face administrație pentru oameni, o administrație eficientă, fără corupție, în România se poate face o țară mai bună", a declarat Klaus Iohannis la Ploiești.

{avsplayer videoid=44 width=690 height=400}

Back To Top