Categorie: Politic

mircea cosmaÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, joi, 9 octombrie, dosarul de corupţie în care au fost trimişi în judecată, printre alţii, deputatul PSD Vlad Cosma şi tatăl acestuia, Mircea Cosma, preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Aceştia sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie de trafic de influenţa şi, respectiv, luare de mită şi abuz în serviciu.

Deputatul Vlad Cosma şi tatăl acestuia, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, au fost trimişi în judecată sub control judiciar la data de 11 aprilie.

Alături de cei doi au mai fost deferiţi justiţiei omul de afaceri Răzvan Alexe, acuzat de trafic de influenţa şi dare de mită şi directorul Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, ambii aflându-se în arest la domiciliu.

Potrivit DNA, în perioada 2010 - 2013, preşedintele CJ Prahova a derulat o activitate infracţională de natură a prejudicia bugetul public al judeţului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susţinut şi de reprezentanţii societăţilor comerciale favorizate - denunţători în cauză, mai multe persoane printre care şi pe fiul său, Vlad Cosma.

"În concret, contra unor sume de bani, reprezentând iniţial preţul unor contracte de vânzare cumpărare terenuri supraevaluate şi ulterior un procent din câştigul asigurat celor trei societăţi comerciale, inculpatul Cosma - uzând de prerogativele conferite de funcţia deţinută la nivelul autorităţii publice judeţene şi beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu - funcţionar public având calitatea de director al unor departamente 'cheie' în CJ Prahova, a facilitat câştigarea de către cele trei societăţi a procedurilor de achiziţie publică organizate de consiliul judeţean ca entitate achizitoare de lucrări şi servicii, dar şi decontarea cu prioritate a altor lucrări deja efectuate", se arăta într-un comunicat al DNA.

Intervenţia reprezentanţilor societăţilor la şeful CJ s-a realizat fie direct (prin reprezentantul de atunci al uneia dintre cele trei firme, în prezent decedat), fie prin intermediul lui Vlad Cosma şi Răzvan Alexe (apropiat al familiei Cosma), care şi-au traficat influenta avută asupra lui Mircea Cosma, contra unui 'comision' împărţit între ei.

CITEȘTE ȘI:DNA: Cosma tatăl și fiul, Răzvan Alexe și șeful Patrimoniului din CJ Prahova, TRIMIȘI ÎN JUDECATĂ. Acuzații de trafic de influență, dare și luare de mită, abuz în serviciu. EXPLOZIV: Probe NOI DE LUARE DE MITĂ obținute cu sprijinul SRI

ÎCCJ: Primul termen în procesul familiei Cosma. Instanța a amânat judecarea dosarului

sursa: Hotnews

 

Back To Top