Categorie: Politic

vot politieIncidente numeroase la alegerile prezidențiale până la jumătatea zilei. Polițiștii au dat amenzi de peste 5.000 de lei și au întocmit mai multe dosare penale pentru neregulile confirmate în toată țara.

Potrivit datelor oficiale ale reprezentanților Ministerului de Interne, cele mai multe probleme au avut loc în mediul rural.

În Caraș-Severin, a fost întocmit un dosar penal pentru neglijență în serviciu privind dispariția a 400 de buletine de vot, dar secția nu a fost închisă pentru că incidentul nu a perturbat procesul de votare, iar numărul buletinelor este suficient pentru votanții înscriși pe liste.

În județul Dâmbovița, Poliția a fost sesizată că mai multe persoane oferă bani alegătorilor pentru a vota un anumit candidat, iar în același județ, alte persoane ofereau alimente cu același scop.

În Botoșani, un primar a agresat un reprezentant al unui partid politic, iar în Teleorman, o altă sesizare arăta că un reprezentant al unui partid a fost lovit de către un membrui al unei secții de votare, dar incidentul nu a fost confirmat.

În Argeș, a fost întocmit dosar penal pentru dispariția unei ștampile de vot, iar o altă sesizare reclama faptul că reprezentanții unui ONG transportă oamenii la vot, lucru care nu a fost confirmat.

Un incident grav a avut loc și Ilfov, acolo unde un minor de 17 ani a intenționat să voteze deși nu avea acest drept, băiatul alegându-se cu dosar penal.

 

Back To Top