Categorie: Politic

Deputatul PNL, Graţiela Gavrilescu, s-a indignat. E şi de bine, pentru că neindignată e invizibilă, dar e şi de rău, că deja pamperşii Ministeului Sănătăţii s-au udat. Şi până la următoarea licitaţie, situaţia pute. Aproape 30 de nou-născuţi din Prahova şi alte câteva sute de prin ţară au fost imunizaţi cu vaccinuri anti-TBC expirate. S-au consultat câteva comisii şi au stabilit că serul e bun şi expirat, decât deloc… cum cu siguranţă părinţii copiilor imunizaţi nu sunt Irinel Columbeanu, să-i dea în judecată pe toţi cei din Minister, de la femeia de serviciu până la ministrul ungur, pentru toţi cei cu vaccinul administrat jocurile sunt încheiate. Pentru unii parlamentari, însă, jocurile – de imagine – abia încep.

“Domnule Ministru”

 

“Am aflat cu indignare despre faptul că, din octombrie 2009, în România, nou-născuţii au fost vaccinaţi cu vaccin împotriva tuberculozei expirat, al cărui termen de valabilitate a fost prelungit cu 6 luni, se pare chiar de oficiali din ministerul pe care îl conduceţi, fără a se fi făcut măcar testări pe loturile aflate în stoc. Mai mult decât atât, părinţii copiilor care au fost vaccinaţi cu produsul expirat nu au fost informaţi în legătură cu acest lucru! Vă rog să îmi răspundeţi, urgent, în scris şi verbal, cine se face vinovat de această situaţie şi ce măsuri administrative veţi lua împotriva persoanelor (i)responsabile. De asemenea, vă rog să mă informaţi în ce stadiu se află, în acest moment, aprovizionarea unităţilor medicale cu vaccin corespunzător şi cum anume aveţi în vedere să asiguraţi monitorizarea stării de sănătate a TUTUROR nou-născuţilor care au „beneficiat” de aşa-zisa imunizare”, s-a indignat Graţiela Gavrilescu.

 

Iresponsabilitate fără limite

 

Cei care s-au gândit să prelungească termenul de valabilitate al unor vaccinuri expirate ar trebui închişi, fără niciun drept de apel. Nu te joci cu sănătatea şi cu viaţa nimănui. Ce n-am reuşit noi să înţelegem este de ce s-a indignat aşa de greu Graţiela Gavrilescu. Şi, mai ales, de ce doar s-a indignat, iar când indignarea a atins punctul culminant, de ce nu a făcut ceva util, în afară de a pune mâna pe mouse şi pe tastatură şi a-şi trimite indignarea către mass media. E adevărat, dacă în scrisoarea domniei-sale ne-ar fi povestit cum a rezolvat dânsa problema, cum a reuşit să-i mobilizeze, să-i destituie, să le taie din salarii, să-i concedieze pe cei care ar fi trebuit să cunoască situaţia şi să interzică vaccinarea de la bun început, n-ar mai fi avut acelaşi impact la publicul care uitase că există, în Prahova, deputatul Gavrilescu. Aşa, le-a adus aminte că la un moment dat o doamnă drăguţă le-a cerut votul, ei i l-au acordat, iar acum, ca membră a unei comisii parlamentare de sănătate, se indignează. Şi noi ne indignăm. Şi?

Back To Top