Categorie: Politic

cozi-votPeste 18 milioane de alegători sunt aşteptaţi, astăzi, la urne, pentru a alege preşedinte ţării. Secţiile de votare s-au deschis la ora 07.00 şi se închid la ora 21.00, când vor fi făcute publice primele cifre ale exit-poll-urilor. VEZI monitorizarea BEC privind PREZENŢA LA VOT.

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, până la ora 10.00 au votat peste 1,5 milioane de români, prezența fiind de 8,52%. În străinătate, românii s-au așezat la cozi dinainte ca secțiile de votare să se deschidă. La Paris, deja românii au început să protesteze, iar în Marea Britanie sunt cozi de peste un kilometru la urne.

În Bucureşti, până la ora 10, au votat 7,7 dintre români. Printre judeţele fruntaşe se numără Oltul, cu 11,6%, urmate de Teleorman cu 11,3%, Ilfov şi Dâmboviţa, ambele cu 10,8% şi Dolj, cu 10,6%.

Cea mai mică prezenţă se înregistrează în judeţul Harghita.

Prezenţa la vot a românilor este mult mai mare decât la primul tur, când până la ora 10 votaseră aproximativ 6,5 la sută dintre români.

Nu au lipsit nici primele incidente: dispariția unor ștampile de control, iar în mai multe localități, oamenii s-au trezit cu pachete de la diverse partide politice.

Back To Top