Categorie: Politic

Adrian Năstase a anunţat, cu câteva minute în urmă, renunţarea sa la competiţia pentru candidatura la şefia PSD, motivându-şi decizia luată pe formula unei "regii politice proaste" a organizatorilor, care poate determina, înainte de alegeri, viitorul preşedinte.

"În ultima vreme, mie mi s-a părut că unii lideri ai partidului au fost mai preocupaţi de scrierea unor statuturi care să vină împotriva mea. Congresul PSD a fost făcut nu de comisia care trebuia să facă acest lucru, felul în care s-a redactat statutul, toate arată felul în care este gândit acest congres de alegere a unui nou preşedinte". Adrian Năstase a declarat că felul în care a fost gândit congresul PSD denotă o formulă organizatorică "de gaşcă". De asemenea, Năstase a spus că nu vrea să fie un figurant la Congres. "Norma de reprezentare nu s-a reevaluat, delegaţii să vină în ordine alfabetică, nu duşi la vot de către reprezentanţiui organizaţiilor. Pot să cred că această formulă de organizare a voturilor, felul în care se vine cu delegaţii din judeţe pentru vot, poate duce la un control al exerciţiului de alegere".
Năstase spune că toate lucrurile însumate care au dus la o organizare de natura celei a viitorului congres l-au determinat să ia decizia retragerii de la candidatura partidului. "Genul acesta de presiuni (selectarea delegaţiilor la Congresul PSD care vor decide prin vot preşedintele formaţiunii n.r.) au determinat o anumită selecţie pentru delegaţi", a mai completat Năstase.

Năstase a declarat că legitimitatea în partid la o alegere trebuie să se facă prin vot individual, "nu dacă eşti într-o căruţă cu câţiva colegi care vor decide".  

Back To Top