Categorie: Politic

gratiela gavrilescuMinistrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a fost prezent în Ploiești la o dezbatere organizată de Partidul Liberal Reformator în care s-a discutat despre reforma Codului Fiscal, măsurile cu caracter liberal promovate în proiect și despre necesitatea votării urgente a noului Cod, un text considerat „profund liberal" de către reprezentanții PLR. Alături de ministrul Mediului, a luat cuvântul și Cătălin Beciu, secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri.

„Sper ca membrii PNL să fie de acord și să voteze modificările din noul Cod Fiscal. Doresc ca mediul de afaceri să fie revigorat, sper ca numărul IMM-urilor să crească. În perioada 2008-2012, numărul firmelor a scăzut. Suntem o țară europeană și trebuie să ne uităm atent cum în celelalte state IMM-urile au o forță importantă. Trebuie să aducem contribuția noastră ca dezvoltarea IMM-urilor din România să se facă așa cum trebuie, cu facilitățile de rigoare, pentru că este un lucru extrem de important. În felul acesta, prin noul proiect care cuprinde multe măsuri cu caracter liberal, evaziunea fiscală va scădea, dar și angajații vor fi mulțumiți", a declarat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, prezentă la întâlnirea de la Ploiești.

Președintele PLR Călin Popescu Tăriceanu a propus un armistițiu în ceea ce privește noul Cod Fiscal adresat membrilor Partidului Național Liberal prin care să fie susținut noul proiect care, în opinia reprezentanților PLR, aduce beneficii mediului de afaceri și societății, în ansamblu.

Iată scrisoarea lui Tăriceanu către PNL

"Stimaţi liberali,
Vă scriu aceste rânduri ca liberal care se adresează unor foşti colegi de partid, unor liberali.
Vă scriu vouă celor care, aşa ca şi mine, aţi fost şi veţi rămâne liberali. Chiar dacă astăzi PNL s-a transformat într-un partid popular, chiar dacă este condus din umbră de oamenii lui Băsescu, ştiu că mulţi dintre voi continuaţi să susţineţi ideile liberale.
Săptămânile acestea, în Parlament, va fi în dezbatere cea mai liberală reformă fiscală din 2004, de la introducerea cotei unice. Este un Cod Fiscal sprijinit 100% de toată suflarea liberală din ţară, de toţi cetăţenii liberali neînregimentaţi politic. Codul Fiscal este sprijinit de mediul de afaceri căruia i s-a pus funia la gât de oamenii care au fost în guvernările Boc şi Ungureanu şi care au devenit, mulţi dintre ei, colegi cu voi.
Dincolo de susţinerea pentru acest nou Cod Fiscal, măsurile cuprinse în el îl fac să fie o terapie de şoc liberală, de care economia românească şi România are nevoie şi care nu poate fi întârziată.
Vă scriu pentru a vă cere să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Măcar noi, liberalii, să spunem: „bătălia politică se opreşte la Codul Fiscal!". Vă cer să nu încercaţi să blocaţi noul Cod Fiscal, doar pentru că Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu vor să ajungă la putere cât mai rapid.
Calculul politicienilor din PDL este unul greşit: Codul Fiscal va trece şi opoziţia unui partid care se consideră de centru-dreapta nu va face decât să îndepărteze electoratul. Vă veţi întâlni cu electoratul liberal pe stradă care vă va întreba „de ce v-aţi opus scăderii TVA, scăderii taxelor, eliminării impozitului pe dividende; doar ca să ajungeţi la putere?".
Vă spun deschis că acest Cod Fiscal va trece de Parlament. Miza pentru România este, însă, mult mai mare. Nu este un Cod Fiscal pentru 1-2 ani. Ca şi cota unică, este o reformă fiscală pentru cel puţin 10 ani de acum încolo.
Tocmai de aceea, ea trebuie asumată de toţi liderii politici, mai ales de către cei liberali. Indiferent cine câştigă alegerile din 2016, românii, mediul de afaceri, investitorii şi partenerii noştri externi, trebuie să ştie că prevederile din noul Cod Fiscal vor fi menţinute.
De aceea, vă cer să nu îi lăsaţi pe cei din PDL să joace electoral Codul Fiscal.
Vă cer să susţineţi un armistiţiu pe noul Cod Fiscal. Toţi oamenii politici care cred acum în valorile liberale, indiferent la ce partid sunt, trebuie să susţină un armistiţiu politic pentru noul Cod Fiscal. Să ne asumăm cu toţii că măsurile liberale cuprinse în acest noul Cod Fiscal vor fi continuate şi în următorii 5-10 ani. După ce îl trecem, cu toţii, prin Parlament, lupta politică poate să reînceapă.
România are nevoie de acest moment de luciditate şi maturitate politică pentru a merge înainte şi vă rog să acţionaţi ca adevăraţi liberali.
Călin Popescu-Tăriceanu"

Back To Top