Categorie: Politic

andrei volosevici 2Senatorul Andrei Volosevici critică în termeni duri conducerea Primăriei Ploiești, reproșându-i viceprimarului cu atribuții de primar, Iulian Teodorescu, faptul că nu se mai preocupă deloc de situația contractului dintre Primăria Ploiești și OMV-Petrom, prin care se dorea construirea unui spital de pediatrie în locația situată în centrul orașului.

Volosevici subliniază, încă o dată, situația gravă în care se află municipalitatea, aceasta putând fi obligată la plata unor despăgubiri de peste 10 milioane de euro în cazul în care nu își respectă angajamentul contractual, prin care se obligă ca unitatea sanitară să fie dată în folosință până în septembrie, anul curent.

Cum acest fapt este imposibil, iar proiectul nici măcar nu este fezabil, senatorul ploieștean consideră că cetățenii plătitori de taxe și impozite au dreptul să afle care este stadiul discuțiilor dintre municipalitate și OMV, având în vedere că sunt în joc sume importante din bugetul public.
Păstrarea clădirii impune costuri anuale de întreținere de aproximativ un milion de euro, semnalează Volosevici pe pagina personală Facebook. „În respectiva locație nu se va putea realiza nici spital și nici sediu de primărie... și atunci pe ce dăm banii???", se întreabă Andrei Volosevici.

Postarea integrală în continuare

„Astazi a avut loc sedinta extraordinara a Consiliului Local Ploiesti, convocata de viceprimarul cu atributii de primar, Iulian Teodorescu.

Nu vreau sa comentez foarte mult despre introducerea pe ordinea de zi a hotararii care vizeaza prelungirea contractului cu operatorul pentru activitati de dezinfectie, dezinsectie, deratizare, avand in vedere ca respectivul contract expira pe 17 august si pariez ca acest subiect ar fi putut fi introdus ca punct pe ordinea de zi a sedintei ordinare de la sfarsitul lunii iulie.

Ceea ce mi se pare extraordinar este faptul ca executivul ploiestean nu pare sa fie preocupat deloc de situatia Contractului cu OMV care are ca si obiectiv Relocarea Spitalului de Pediatrie si care are prevazuta o clauza de "NUMAI" 10 milioane euro, care trebuie data OMV din banii municipalitatii in cazul in care obiectivul nu este realizat in termenul prevazut.

Un lucru este clar pentru toata lumea: Spitalul de Pediatrie nu va putea fi realizat in acea locatie si in aceasta situatie exista doua posibilitati:
1. Pastram cladirea, al carei cost de intretinere este de aproximativ 1 milion euro/an, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca in respectiva locatie nu se va putea realiza nici spital si nici sediu de primarie...si atunci pe ce dam banii???
Sau
2. Returnam cladirea si vom plati OMV clauza de 10 milioane euro.
Stimate domnule Teodorescu, eu cred ca se impun cel putin doua masuri urgente:
1. Modificarea HCL 418/22.11.2012 in care se specifica termenul de finalizare a Relocarii Spitalului de Pediatrie in 30 de luni de la semnarea contractului, ocazie cu care va reamintesc ca termenul expira in septembrie
2. Informarea clara a ploiestenilor cu privire la decizia pe care ati luat-o pe acest subiect.
Aceste probleme nu vi se par urgente, domnule viceprimar cu atributii de primar???".

Sursa: Pagina Facebook Andrei Volosevici

Back To Top