Categorie: Politic

mircea cosma 3Biroul Politic Județean al PSD Prahova a validat, vineri, revenirea lui Mircea Cosma în funcția de președinte al organizației județene a PSD. Cosma se autosuspendase din funcție în urmă cu un an, conducerea interimară a partidului fiind asigurată, până vineri, de către senatorul Daniel Savu.

Daniel Savu a declarat că decizia Biroului Permanent al PSD de a-l repune pe funcţia de preşedinte al PSD Prahova pe Mircea Cosma a fost una „firească"

"Nu am avut ce să votăm pentru că nu era nimic de votat. Am luat act de decizie. Eu am revenit pentru că, normal, deţin această funcţie doar pentru că era domnul Cosma autosuspendat. Am semnat o hârtie amândoi şi cu asta s-a terminat", a declarat Savu.

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a fost prezent vineri la ședința PSD.
Mișcarea de vineri din PSD Prahova are o însemnătate politică aparte, fiind cunoscut faptul că organizația județeană se pregătește de alegeri interne, atât la nivelul județului, cât și la municipiul Ploiești, media județeană prezentând nenumărate exemple legate de taberele din PSD care se luptă pentru preluarea controlului organizației politice.

Tocmai de aceea, pentru a atenua din speculațiile presei, liderii PSD Prahova au folosit vineri, în conferința organizată după validarea revenirii președintelui PSD, cuvântul „unitate” în toate formele posibile. Viitorul ne va arăta cât timp vor sta săbiile în teacă.

Pe 27 iulie va avea loc Conferinţa Judeţeană a PSD Prahova, care va stabili data alegerilor, în lupta pentru șefia organizației județene anunțându-se înscriși, până la această oră, senatorul Daniel Savu și Cornel Nanu, primarul comunei Cornu.

Back To Top