Categorie: Politic

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se ceartă, de câteva zile, cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI). “Vagabonzii”, cum i-a catalogat Tribunul, au descoperit că declaraţia de avere şi cea de interese a eternului candidat perdant la preşedinţia României nu este conformă cu realitatea. Vadim consideră că întregul scandal se bazează pe dorinţa de răzbunare a lui Traian Băsescu.

„O răfuială ordinară”

ANI a observat că Vadim Tudor nu a trecut, în declaraţiile de avere şi interse, un contract de publicitate. "Este o răfuială ordinară pusă la cale de Băsescu”, consideră Vadim. "Nu eram obligat. Nu am semnat eu acest contract şi nu eram obligat să îl trec în declaraţia de avere. ANI e pârghia de poliţie politică a lui Traian Băsescu. E o mizerie ce face ANI. Am avut şi noi un contract de publicitate, o dată la 10 ani, şi nu avem voie. Cine ne dă voie?", s-a întrebat, retoric, Vadim Tudor. El a mai spus că cercetarea sa de către ANI este "o răfuială ordinară" pusă la cale de preşedintele României şi că cei de la Agenţie sunt "nişte vagabonzi".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în urma unui material dat publicităţii săptămâna trecută şi a început verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor. Conform declaraţiei de avere depuse de acesta la 7 aprilie 2009, el nu deţine terenuri, are o casă în Bucureşti cu valoare impozabilă de 300.320 RON şi un autoturism Logan cumpărat în 2007. În plus, Vadim susţine că are o "colecţie de autografe celebre plus câteva obiecte care au aparţinut unor mari personalităţi istorice (Al. I. Cuza, M. Kogălniceanu ş.a.) cu valoare "inestimabilă". Liderul PRM afirmă cu nu are bunuri mobile de peste 1000 de euro şi "niciun fel de cont, nici în România, nici peste hotare".

Şi-a împrumutat editura

Vadim Tudor a mai spus, în declaraţia sa de avere, că are  "împrumuturi în nume personal către SC Editura România Mare SRL în valoare de 70.400 RON", subliniind că nu are alte active producătoare de venituri nete, datorii, cadouri, servicii şi avantaje primite cu titlu gratuit. Nu în ultimul rând, Vadim Tudor menţionează venituri din drepturi de autor de la România Mare în valoare de 11.960 RON. În declaraţia de interese depusă la aceeaşi dată, liderul PRM menţionează că are 20 de părţi sociale la Editura România Mare, în valoare de 2.000 de RON şi 19 părţi sociale la Editura "Speranţa", în valoare de 1.900 RON, că este preşedinte fondator al Fundaţiei non-profit România Mare şi al partidului cu acelaşi nume. Pe de altă parte, “Kamikaze” a dezvăluit, recent, că un contract încheiat în august 2009 între Editura Speranţa SRL şi T Dancor Romconstruct SRL, în valoare de 200.000 de lei, nu apare în declaraţia de interese a acestuia.

Back To Top