Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Politic

pasaj ploiesti vestSenatorul ploieștean Andrei Volosevici a dezvăluit marți, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL, o situație pe care o consideră extrem de gravă legată de execuția Pasajului Mărășești, lucrare finanțată din fonduri europene.

Candidatul PNL la Primăria Ploiești spune că lucrările executate nu corespund proiectului inițial, fapt care pune în pericol siguranța exploatării lucrării, referindu-se la faptul că există elemente în construcția podului care nu întrunesc standardele de siguranță prevăzute în proiectul inițial care a fost schimbat de către constructor. Volosevici declară că inclusiv proiectantul va refuza să semneze și să își asume recepția lucrării. Parlamentarul ploieștean a analizat, totodată, câteva cauze care au dus la întârzierea mare a lucrărilor în urma cărora actuala administrație a Ploieștiului riscă să dea înapoi toți banii primiți de la fondurile europene.

volosevici conferinta 19 ian 2016„Încheierea contractului pentru Pasajul Mărășești pe 30 decembrie 2014 și dispoziția de începere a lucrărilor în martie 2015 statua de fapt întârzierea unui proiect european cu tot ce însemn lucrul acesta, și anume pierderea de cofinanțări și pericolul de a ni se lua și banii înapoi. Asta ține de modul în care se organizează primăria.

Când ai 13 luni de procedură de achiziții, trebuie să vedem de ce s-a întârziat ridicarea pe SEAP a caietului de sarcini, au fost contestații care au fost admise, de asemenea trebuie să vedem dacă este vina proiectantului, a constructorului, este cauza unei fluențe de a finanța aceste proiecte – toate aceste situații pot însemna o parte din situația creată în momentul acesta pe întârzierile proiectelor din fonduri europene. În momentul acesta, în jur de 15 milioane de euro sunt pierduți din fonduri europene. Personal cred că dacă aprobăm rapid un buget corect și sustenabil, vom da drumul la lucrări, iar singurul mare pericol dintre toate proiectele este proiectul legat de supratraversarea de la Pasajul Mărășești, unde am descoperit situații de nerespectare a proiectului inițial, de schimbare a soluției tehnice, fapt care pune în pericol inclusiv siguranța exploatării viitorului pasaj.

Ceea ce s-a licitat este cu totul altceva față de ce s-a început să se liucreze. Se pare că la nivelul municipiului Ploiești, proiectantul a arătat că în contextul în care grinzile din proiectul inițial sunt amplasate diferit, încălcând normele legale privind siguranța în construcții, iar dirigintele de șantier și constructorul au modificat proiectul, acesta nu va semna și nu își asumă în nici un fel noua modalitate de lucru a pasajului, considerând că este o problemă legată de siguranța în exploatare a pasajului de la Mărășești. Tpate aceste lucruri trebuie rapidă lămurite și rezolvate de către administrația locală. Este o situație extrem de gravă. După ce că pierdem fonduri europene, după ce că s-au întârziat proiectele, avem și o situație în care lucrarea nu va fi asumată de proiectant pentru că nu se lucrează conform proiectului, iar proiectantul nu își asumă semnarea acestui proiect", a declarat Andrei Volosevici.

Back To Top