Categorie: Politic

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu a cerut ajutorul Guvernului pentru alunecările de teren de la Vălenii de Munte. Menţionăm că localitatea a avut de suferit din cauza alunecărilor de teren generate de ploile abundente din iarna trecută, pagubele materiale fiind unele însemnate. În interpelarea adresată ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, la şedinţa Senatului de la finele lunii trecute, parlamentarul liberal a făcut referire la o anumită zonă din Vălenii de Munte situată în Str. Libelulei, numerele 17-20. Aici, structura caselor a fost afectată şi a fost nevoie de intervenţia ISU Prahova, care a evacuat proprietarii.

Români scoşi din case

Teodor Meleşcanu a adus în atenţia ministrului Vasile Blaga faptul că “Primăria din localitate a făcut demersuri către instituţia prefectului Prahova, a cerut evaluări de specialitate şi s-a ajuns la concluzia că situaţia s-a agravat, fiind afectate atât casele din zonă, drumul de acces, cât şi o suprafaţă de teren arabil de 500 mp”, după cum se arată în interpelarea făcută de senatorul PNL. Meleşcanu a solicitat reprezentantului Guvernului să intervină pentru rezolvarea problemei în regim de urgenţă, valoarea estimativă a lucrărilor fiind de 1.200.000 -1.500.000 de lei, bani de care Consiliul Local Vălenii de Munte nu dispune în prezent. Parlamentarul liberal a susţinut în acest sens şi o declaraţie politică numită “Efectele iernii grele scot românii din case”. Declaraţia a fost citită în aceeaşi zi în plenul Senatului, iar Meleşcanu a subliniat gravitatea situaţiei cu care se confruntă locuitorii din Vălenii de Munte şi necesitatea rezolvării cât mai rapide a problemei acestora, “cu riscul de a face apel la fonduri din rezerva bugetară”.

Intervenţia MAI

În plus, senatorul PNL a ţinut să menţioneze că situaţia din Vălenii de Munte nu este una singulară, exemplele legate de proprietăţi afectate, drumuri distruse, gospodării luate de ape ori în pericol din cauza alunecărilor de teren fiind numeroase. De aceea, “este nevoie de interveţia MAI, care, împreună cu alte autorităţi centrale să sprijine autorităţile locale în deblocarea situaţiei”, a apreciat parlamentarul prahovean.

Back To Top