Categorie: Politic

voloseviciProiectul de buget pe 2016 reflectă faptul că Primăria Ploiești se află în imposibilitatea de a funcționa până la sfârșitul lui 2016, afirmă senatorul ploieștean Andrei Volosevici într-o postare pe pagina personală Facebook. Volosevici dă exemplul capitolul alocat protecției sociale pentru transportul în comun, unde alocarea bugetară este suficientă numai pentru acoperirea primei jumătăți ale anului. Concret, din vara lui 2016, pensionarii nu vor mai beneficia de gratuitate la transportul în comun.

Postare integrală Andrei Volosevici 

Situatia critica in care se regaseste municipiul Ploiesti este deja de notorietate si, din pacate, toate previziunile sumbre pe care le-am facut in anul 2015 nu doar s-au adeverit, ci au proportii mult mai mari. De altfel, proiectul de buget afisat de municipalitate pe site-ul primariei reflecta intocmai aceasta stare de fapt (imposibilitatea de a se asigura functionarea primariei pana la finalul anului 2016, sistarea investitiilor pe anul 2016-ceea ce inseamna diminuarea numarului locurilor de munca din Ploiesti, bugete subdimensionate la multe institutii subordinate Consiliului Local), cauza principala fiind legata de pierderea a 15 milioane de euro din cofinantarile pe fonduri europene ca urmare a nefinalizarii la 31 decembrie 2015 a 11 proiecte europene aflate in derulare la Ploiesti.

Atrag insa atentia si asupra unui aspect care tine de respectul fata de o categorie careia ii suntem cu totii datori: persoanele varstnice. Concret, conform proiectului de buget afisat de executivul ploiestean (administratia PSD-ALDE), suma alocata pe protectie sociala pentru transportul in comun este suficienta doar pentru prima jumatate a acestui an. Practic, cel mai probabil din luna august, pensionarii vor plati pentru a circula cu mijloacele de transport in comun la Ploiesti, alocarea bugetara fiind de 23.4 milioane lei, fata de necesarul de 42 milioane. Evident, aceasta situatie se va reflecta si in activitatea TCE.

Considerand aceste situatii ca fiind inacceptabile, am decis sa solicitam tuturor organizatiilor de pensionari din Ploiesti un punct de vedere referitor la viziunea celor care conduc astazi Ploiestiul (administratia PSD-ALDE), punct de vedere pe care urmeaza sa il prezentam public cu atat mai mult cu cat o rectificare bugetara ulterioara va fi foarte greu de realizat, avand in vedere faptul ca bugetul primariei este mult subdimensionat.

Este o realitate pe care trebuie sa o comunicam, acesta fiind si motivul pentru care am solicitat sa avem dezbatere publica, si pe care, lasand la o parte orice logica politica, incercam sa o rezolvam in Consiliul Local, responsabil, de asa maniera incat Ploiestiul sa nu devina un oras falimentar la sfarsitul anului 2016.

Sursa: Pagina Facebook Andrei Volosevici

Back To Top