Categorie: Politic

mircea ionescu quinstusPreşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că în primul Birou Permanent al PNL, de faţă cu Marian Munteanu, îşi va spune părerea cu privire la acuzaţia pe care acesta i-a adus-o lui I. G. Duca pe care l-a numit "asasin".

"Opinia mea (despre acuzaţiile pe care Marian Munteanu i le-a adus lui I. G. Duca-n.r.) o să o spun în Biroul Permanent Naţional, de faţă cu Marian Munteanu. Orice apreciere neadevărată şi jignitoare la adresa lui Duca afectează partidul, iar pe mine mă afectează în mod special pentru că eu l-am cunoscut şi am vorbit la dezvelirea bustului său, acum 70 de ani. Orice observaţie o să o fac în BPN", a declarat preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus.

Seniorul liberal a afirmat că l-a cunoscut personal pe I. G. Duca şi că acesta a fost "cel mai adevărat liberal (...), un mare român şi martir al PNL".

"Tatăl meu şi alături de el şi eu o vreme am avut nişte relaţii extraordinare cu cel mai bun şi cel mai adevărat liberal din câţi am cunoscut noi. Un liberal mai valoros decât Duca nu se putea închipui în partidul nostru. Un mare liberal, un mare român şi martir al PNL. În ultimii 10-15 ani nu am lipsit niciodată la comemorarea care se făcea în 29 decembrie, pe peronul Gării Sinaia (locul unde fostul premier a fost asasinat de legionari, în 1933-nr.r). Aşa mi-am exprimat eu preţuirea fără seamă faţă de acest mare român, liberal şi martir", a mai spus preşedintele de onoarea al PNL.

Sursa: mediafax.ro

Back To Top